Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
19. srpna 2023 v 13:12
Čas čtení 0:32

Parta zlodějů vykopává ze země kilometry měděných kabelů. Vesnice na východním Slovensku odstavila od internetu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Zloději po sobě zanechali jenom jámy a téměř půlmilionové škody.

Obyvatelům vesnic u Prešova znepříjemňují život zloději, kteří jim kradou kabely. Mnohokrát se tak ocitnou bez internetu, ale problém má i pošta či ambulance. Parta zlodějů po sobě zanechává metr hluboké jámy v zemi. Některé jsou dlouhé až deset kilometrů, píše RTVS.

18. srpna 2023 v 13:58 Čas čtení 1:31 Kazmova soutěž o miliony: Může jít o nekalou obchodní praktiku. Když se rozhodne, že ti peníze nedá, nepomůže ani žaloba Kazmova soutěž o miliony: Může jít o nekalou obchodní praktiku. Když se rozhodne, že ti peníze nedá, nepomůže ani žaloba

Zloději se postarali i o to, že k výpadku došlo v celé vesnici Bajerov. Podle starosty nefunguje internet ani pevná linka. Domácí si myslí, že kabely kradou až dvě skupiny zlodějů. Operátor vyčíslil škody, které zloději způsobili, až na více než 17 tisíc eur (cca 408 tisíc korun).

Případem se už zabývá i prešovská policie. „Prešovský okresní vyšetřovatel v tomto případě vede trestní stíhání ve věci poškozování a provozu obecně prospěšného zařízení. V případě jsou momentálně prováděny všechny procesní úkony, jakož i opatření vedoucí ke zjištění pachatele,“ prohlásila mluvčí KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

káble
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domů
Sdílet
Diskuse