Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před kuřecímu prsními řízky, které odebrali v prodejně Tesco v Mostě. Obsahovalo bakterii Salmonella a jeho konzumace je nebezpečná.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v tiskové zprávě varuje před kuřecím masem v šarži 23293102 původem z Ukrajiny, u něhož laboratorní rozbor potvrdil přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které způsobují onemocnění salmonelóza.
Kuře může být nebezpečné i po zamrazení
Vzhledem k tomu, že daný výrobek byl označen údajem „Spotřebujte do: 26.07.2023“, v tržní síti prodejen Tesco, ve které ho inspektoři objevili, se již nenachází. SZPI však důrazně doporučuje všem, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.
Notifikaci o zjištění nevyhovující potraviny SZPI vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF).