Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Kateřina Viková
23. srpna 2023 v 7:46
Čas čtení 0:33

Dej si pozor, v Česku se objevilo kuře s nebezpečnou bakterií

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dej si pozor, v Česku se objevilo kuře s nebezpečnou bakterií
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před kuřecímu prsními řízky, které odebrali v prodejně Tesco v Mostě. Obsahovalo bakterii Salmonella a jeho konzumace je nebezpečná.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v tiskové zprávě varuje před kuřecím masem v šarži 23293102 původem z Ukrajiny, u něhož laboratorní rozbor potvrdil přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které způsobují onemocnění salmonelóza.

Kuře může být nebezpečné i po zamrazení

Vzhledem k tomu, že daný výrobek byl označen údajem „Spotřebujte do: 26.07.2023“, v tržní síti prodejen Tesco, ve které ho inspektoři objevili, se již nenachází. SZPI však důrazně doporučuje všem, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.

maso salmonela
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)

Notifikaci o zjištění nevyhovující potraviny SZPI vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF).

Domů
Sdílet
Diskuse