Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
27. srpna 2023 13:19
Čas čtení 1:33

Předpověď počasí: V Česku se příští dny ochladí, objevit se můžou další bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku se příští dny ochladí, objevit se můžou další bouřky
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Příští týden se ponese ve znamení deštivého počasí. Tropické teploty konečně ustoupí a po většinu týdne nepřekročí 25 stupňů Celsia.

V příštím týdnu k nám bude pozvolna postupovat studená fronta směrem k východu. Většinu týdne bude zataženo až polojasno s častými dešťovými přeháňkami a teploty nevyšplhají výše než na 25 stupňů Celsia. Výjimkou bude až víkend. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pondělí 

V pondělí bude zataženo až oblačno, objeví se přeháňky nebo déšť. Na Moravě a ve Slezsku se srážky vyskytnou jen ojediněle, k večeru se místy objeví bouřky, místy i silné. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 a 11 stupni Celsia, na Moravě a ve Slezsku mezi 18 a 14 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají ke 25 stupňům Celsia. Mírný severozápadní až severní vítr bude foukat rychlostí 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

27. srpna 2023 10:06 Čas čtení 0:52 Bouřky v Česku napáchaly škody. Vítr poškodil střechy, bez proudu bylo přes 30 tisíc lidí Bouřky v Česku napáchaly škody. Vítr poškodil střechy, bez proudu bylo přes 30 tisíc lidí

Úterý

Úterý přinese zataženou až oblačnou oblohu, na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle vydatné srážky. Nejnižší noční teploty klesnou k 10 stupňům Celsia, na východě k 15 stupňům Celsia. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 stupni Celsia, na východě mezi 16 a 20 stupni Celsia. Mírný severozápadní až západní vítr bude foukat rychlostí 2 až 6 m/s.

Středa

Ve středu bude oblačno, místy se objeví přeháňky. K večeru nás čeká částečné ubývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 stupňům Celsia. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 21 stupni Celsia. Mírný západní až severozápadní vítr dosáhne rychlosti 2 až 5 m/s.

Čtvrtek

Čtvrtek přinese polojasno, ojediněle přeháňky. Během dne bude přechodně oblačno a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 a 7 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají ke 24 stupňům Celsia. Bude foukat slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Pátek a víkend

O víkendu bude polojasno až jasno, přes den se při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle objeví přeháňky, ráno mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 7 stupňům Celsia. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni Celsia, postupně se vyšplhají až na 29 stupňů Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse