Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
27. srpna 2023 17:16
Čas čtení 0:29

Zubař jí vytrhl zub a ona zemřela. Doktor měl falešný diplom a zdravotní sestra byla ve skutečnosti švadlena

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zubař jí vytrhl zub a ona zemřela. Doktor měl falešný diplom a zdravotní sestra byla ve skutečnosti švadlena
Zdroj: Unsplash/Benyamin Bohlouli/volně k užití

Falešného zubaře obvinili ze zanedbání péče, z nelegálního výkonu lékařské činnosti a z falšování dokladů.

Žena z Kosova zemřela po vytržení zubu v soukromé stomatologické ambulanci. Policie zjistila, že její zubař měl v ordinaci 18 falešných diplomů a osvědčení o absolvování střední zdravotnické školy a lékařské fakulty na univerzitě. 

Dostatečně kvalifikovaná nebyla ani jeho zdravotní sestra, která je vyučenou švadlenkou, informuje deník Nezavisne novine. Státní orgány aktuálně vyšetřují tento kuriózní případ, na který upozornil i web TVnoviny.sk.

28. srpna 2023 12:19 Čas čtení 0:45 Čeští turisté se v Tatrách chovali jako Češi. Slováci se jim teď s gustem vysmívají na Facebooku Čeští turisté se v Tatrách chovali jako Češi. Slováci se jim teď s gustem vysmívají na Facebooku

Stomatolog bez patřičné kvalifikace byl obviněn ze zanedbání péče, ale i z nelegálního výkonu lékařské činnosti a z padělání dokladů. Obvinili také zdravotní sestru.

Pacientka zemřela krátce po extrakci zubu přímo před ordinací ve městě Mališevo, na jihu regionu Drenica. Lékaři zhodnotili, že pacientka zemřela v důsledku aplikace nevhodných metod a následného ošetření, které obžalovaný zubař použil při trhání zubu.

Domů
Sdílet
Diskuse