Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
28. srpna 2023 12:19
Čas čtení 0:45

Čeští turisté se v Tatrách chovali jako Češi. Slováci se jim teď s gustem vysmívají na Facebooku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Přestože je koupání v tatranských plesech zakázáno, mnoho turistů v teplém dni neodolá a v plese se zchladí.

Na jeden z takových případů upozornila také členka facebookové skupiny Srdcem turista.

„Co jsem dnes viděla, to je už moc. Čeští turisté nemají problém – Žabí plesa, mají spoustu peněz asi. Si myslí, že je to aquapark nebo jezero na koupání,“ napsala k fotografiím turistka Lenka.

„Jak se takhle z dálky pozná, že ti lidé na kameni u plesa jsou Češi,“ ptal se jeden z uživatelů pod příspěvkem. „Vedle sandálů měli ponožky,“ dělal si legraci další. „Kvůli takovému chování nejsou Tatry Čechům souzené, a proto se s nimi občas příroda vypořádá po svém,“ přisadil si jiný.

14. srpna 2023 17:18 Čas čtení 0:30 Čeští turisté v Chorvatsku parkovali na kapitána. Jejich fotografie z dovolené baví na internetu tisíce lidí Čeští turisté v Chorvatsku parkovali na kapitána. Jejich fotografie z dovolené baví na internetu tisíce lidí

Do komentářů pod příspěvkem pak ale mnozí lidé přidávali fotografie z tatranských ples, ve kterých se koupali rekreanti z mnoha zemí. Ani Španělům, Britům či Polákům zřejmě zákaz koupání nevadil a po náročných túrách si ve vodě zaplavali.

Státní ochrana přírody připomíná, že pokuty za takové koupání jsou pořádně vysoké. Turisté by za chvilkové zchlazení mohli zaplatit až 300 eur (cca 7200 korun). Pokud by však poškodili ekosystém, z dluhů by se možná jen tak nevyhrabali. Nejvyšší pokuta za takové porušení zákona se může ve správním řízení vyšplhat až na 3319 eur (80 tisíc korun). 

tatrytatry
Zobrazit galerii
(2)
Domů
Sdílet
Diskuse