Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Koucká
30. srpna 2023 10:12
Čas čtení 0:35

Dezinformátor Čermák nenastoupil do vězení. Pátrá po něm policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dezinformátor Čermák nenastoupil do vězení. Pátrá po něm policie
Zdroj: Profimedia/Miroslav Chaloupka

Policie pátrá po dezinformátorovi Tomáši Čermákovi. Nenastoupil do výkonu trestu, který mu soud udělil za výroky a činy týkající se koronavirové pandemie.

Podle policejní databáze není Čermák ozbrojen ani není nebezpečný. Pátrá se po něm ale proto, že nenastoupil k výkonu trestu ve výši 5,5 roku. „Po osobě Tomáše Čermáka bylo dnes vyhlášeno pátrání, byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu,“ potvrdila informaci policejní mluvčí Iva Vršecká pro Radiožurnál.


Čermák měl do vězení nastoupit za propagaci terorismu a také za to, že vyzýval lidi, aby zabránili přijetí pandemického zákona tím, že použijí násilí vůči politikům. Hrozilo mu až 15 let vězení, ale pravomocný rozsudek nakonec skončil 5,5 roku. 

Není to navíc ani jeho první trestní řízení. V minulém roce dostal za hanobení národa a podněcování k nenávisti od pražského krajského soudu desetiměsíční podmínku, protože spolu s Patrikem Tušlem vyzýval k odporu proti přijímání uprchlíků z Ukrajiny.

S Tušlem a dalším aktérem Zdeňkem Masárem jsou také v soudním řízení ohledně obtěžování prezidenta České lékařské komory Milana Kubka a evolučního biologa Jaroslava Flegra.

Domů
Sdílet
Diskuse