Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
5. září 2023 14:44
Čas čtení 0:44

Druhý úsek metra D bude stát 30 miliard. Pražané se déčkem poprvé svezou v roce 2029

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Druhý úsek metra D bude stát 30 miliard. Pražané se déčkem poprvé svezou v roce 2029
Zdroj: Se souhlasem Dopravního podniku hlavního města Prahy

Představenstvo pražského dopravního podniku (DPP) schválilo vítěze tendru na druhý úsek metra D. Stalo se jím sdružení vedené firmou Subterra, které nabídlo cenu zhruba 30 miliard bez DPH.

Druhý úsek metra D povede mezi stanicemi Olbrachtova a Nové Dvory. Do výběrového řízení se přihlásily tři subjekty. Sdružení vedené společností STRABAG nabídlo nejvyšší cenu a z řízení bylo vyloučeno jako první. 

Druhým subjektem, který měl o výstavbu druhé části metra D zájem, bylo sdružení vedené společností PORR. To však podle Daniela Šabíka z Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) v podstatě ignorovalo žádost o vysvětlení mimořádně nízké ceny, opravilo jen některé chyby v harmonogramu a současně udělalo chyby nové. Tendr tak připadl sdružení, které vede firma Subterra. 

„Oba uchazeči museli v průběhu zadávacího řízení své nabídky na základě výzev DPP vysvětlit a upravit, jelikož obsahovaly mimořádně nízkou nabídkovou cenu, nedostatky v oblasti splnění kvalifikačních předpokladů a chyby v předloženém harmonogramu stavby,“ uvedl Šabík.

Výstavba prvního úseku metra D začala v loňském roce. V současné době je ve výstavbě kilometrový úsek mezi stanicemi Pankrác a Olbrachtova. Jako poslední se bude budovat úsek z Nových Dvorů do Depa Písnice.

Domů
Sdílet
Diskuse