Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková TASR
5. září 2023 16:11
Čas čtení 0:41

VIDEO: Řecko zasáhly silné bouřky, povodně si vyžádaly jednu oběť

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Řecko zasáhly silné bouřky, povodně si vyžádaly jednu oběť
Zdroj: Twitter/@WxNB_

Centrální část Řecka zasáhly silné bouře, které zapříčinily rozvodnění řek. Hlášena je první oběť.

Tlakový útvar, jejž meteorologové nazvali Daniel, přinesl zejména do Thesálie a okolí Soluně nebývale silný déšť. Řecká policie vyhlásila zákaz vjezdu pro všechna nepohotovostní vozidla do města Volos ve středním Řecku a nedalekého horského regionu Pelion. 

Ve městě Volos přišel o život farmář, na kterého se zřítila stěna. „Na muže se v důsledku špatného počasí zřítila podemletá zeď, nebylo mu pomoci,“ popsal zástupce místních hasičů. 

V několika městech jsou zaplaveny ulice, na ostrově Korfu byly přerušeny dodávky elektřiny. V oblasti západní části Peloponéského poloostrova kroupy zdevastovaly úrodu oliv.

Řecký meteorologický ústav uvedl, že v regionu Pelion má v úterý a ve středu spadnout kolem 650 až 700 milimetrů srážek, zatímco ve městě Karditsa se mají vyskytnout úhrny kolem 550 až 600 milimetrů.

Domů
Sdílet
Diskuse