Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
6. září 2023 10:18
Čas čtení 0:42

Youtuberku uškrtil vlastní otec, poškodila dobré jméno rodiny. Dostal směšně nízký trest

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Youtuberku uškrtil vlastní otec, poškodila dobré jméno rodiny. Dostal směšně nízký trest
Zdroj: Twitter/@TuneonNews

Tiba al-Ali a videa z jejího života bavily na YouTube desetitisíce fanoušků a fanynek. Podle vlastního otce ale poškodila dobré jméno rodiny, když se ve svých sedmnácti letech odstěhovala do Turecka.

Dvaadvacetiletá youtuberka založila svůj kanál v roce 2017, kdy se rozhodla nevrátit se spolu se svou rodinou z dovolené v Turecku. Ve videích často mluvila o vlastní nezávislosti, vztahu se svým snoubencem nebo o make-upu. 

Letos v lednu se vydala zpět do rodného Iráku, aby navštívila rodinu. Tam ji ale uškrtil vlastní otec. Čin byl však posouzen jako takzvaná „vražda ze cti“ a al-Alin otec byl odsouzen k pouhým šesti měsícům za mřížemi. 

Podle tamních médií Tiba Al-Ali cestovala v roce 2017 do Turecka spolu se svou rodinou. Na konci dovolené se však odmítla vrátit kvůli údajnému sexuálnímu násilí, jemuž byla vystavena ze strany svého bratra. To dokazují i nahrávky rozhovorů mezi youtuberkou a jejím otcem, jež pronikly na sociální sítě. 

Její smrt vyvolala protesty napříč Irákem, který je jednou ze zemí, kde jsou takzvané „vraždy ze cti“ stále tolerovány většinou společnosti i tamními úřady. 

Domů
Sdílet
Diskuse