Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
8. září 2023 v 11:28
Čas čtení 1:13

Kriminálka našla tělo ženy 44 metrů pod vodou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kriminálka našla tělo ženy 44 metrů pod vodou
Zdroj: Policie ČR

S nálezem pomohli speciálně vycvičení psi i sonar.

Kriminálka objasnila vraždu ženy, která se pohřešovala od začátku tohoto roku. Našla ji ve slapské přehradě pod Živohošťským mostem v hloubce 44 metrů. Ženu měl zabít 39letý muž v Jevanech u Prahy, kde s ním a s jeho otcem žila.

„Rozřezaného těla se pak zbavil tak, že ho v zatížených pytlech hodil z mostu do slapské přehrady. Vše začalo oznámením o pohřešování poškozené, která se přestala ozývat svému obchodnímu partnerovi, což bylo neobvyklé,“ popisuje mluvčí policie Jan Daněk.

„Když kriminalisté nasbírali dostatek důkazů, provedli realizaci případu a zadrželi za pomoci zásahové jednotky pražské policie podezřelého, kterého našli ve sklepě ve zmiňované vile v Jevanech. Zadrženému muži následně sdělili obvinění ze čtyř trestných činů, kdy nejzávažnějším z nich je vražda ze zištného důvodu, kdy mu v případě odsouzení hrozí patnáct až dvacet let odnětí svobody nebo výjimečný trest,“ dodává.

Že tělo ženy skončilo v přehradě, zjistila policie. Přesné místo označili služební psi Pita a Akim, specialisté na vyhledávání mrtvol. 

„Celé to probíhá tak, že psi se svým psovodem pátrají ze člunu na vodní hladině a jsou schopni označit místo, kde se mrtvola nachází. Místo pak označí hlasitým štěkáním přesně, jak se stalo v tomto případě. V této souvislosti je třeba také zmínit, že čeští psi jsou podle všeho jediní na světě, kteří dokáží najít mrtvolu pod hladinou v takové hloubce,“ popisuje Daněk.

Dle jeho slov k nalezení těla pomohla také technologie z Odboru speciálních potápěčských činností a výcviku. Policie za pomoci sonaru detekovala místo nálezu těla a při potvrzení místa se pro něj potopil brněnský potápěč.

Domů
Sdílet
Diskuse