Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
10. září 2023 17:30
Čas čtení 0:31

Viktor Orbán plánuje vládnout až do roku 2034. Tvrdí, že válka a pandemie mu vzaly čtyři roky vlády

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Viktor Orbán plánuje vládnout až do roku 2034. Tvrdí, že válka a pandemie mu vzaly čtyři roky vlády
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Orbán původně tvrdil, že chce vládnout do roku 2030. Vládu chce však potáhnout ještě o další volební období.

Předseda maďarské vlády a předseda vládní strany Fidesz Viktor Orbán v neděli oznámil, že vládnout plánuje do roku 2034. Premiér vystoupil s projevem před pozvanými hosty na takzvaném občanském pikniku v obci Kötsu v Šomodské župě.


Orbán po volbách v roce 2018 několikrát veřejně řekl, že vládnout plánuje do roku 2030. Účastníci neveřejné akce řekli, že premiér rok 2034 zdůvodnil tím, že válka a epidemie koronaviru ubraly jeho vládě čtyři roky.


Popularita Fideszu podle slov předsedy vlády v posledním období sice klesla, ale podle jeho názoru ne až tak jako popularita jiných evropských vládních stran. Jako příklad uvedl Německo, kde je už nyní větší oblíbenost opozičních stran než vládních. Za hlavní důvod ztráty popularity Fideszu označil premiér ekonomické potíže. „Naše společnost není zvyklá na toto, ale na neustálý růst,“ podotkl Orbán.

Domů
Sdílet
Diskuse