Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková ČTK
12. září 2023 11:31
Čas čtení 0:30

Dva muži zemřeli při pádu ultralehkého letadla u domu na Berounsku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dva muži zemřeli při pádu ultralehkého letadla u domu na Berounsku
Zdroj: wikimedia commons / Arpingstone / volně k užití

Dva muži nepřežili dnešní pád ultralightu v Tlusticích na Berounsku. Tým záchranářů se je pokoušel 40 minut oživit.

Letadlo se zřítilo před 9. hodinou v Tlusticích na Berounsku. Spadlo na zahradu u rodinného domu, na níž nikdo nebyl.

12. září 2023 8:47 Čas čtení 0:40 Dodávka vody v Praze 4 byla obnovena, kvůli havárii se musela přesměrovat z jiných částí Prahy Dodávka vody v Praze 4 byla obnovena, kvůli havárii se musela přesměrovat z jiných částí Prahy

„Oba muži utrpěli těžká mnohočetná poranění,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková. Na místě zasahovaly dva vrtulníky leteckých záchranářů a dvě pozemní posádky, které se oba muže pokoušely 40 minut resuscitovat, avšak neúspěšně.

Ultralehké letadlo neboli ultralight je letadlo s omezenou maximální vzletovou hmotností pro maximálně dvě osoby. V České republice je maximální povolená vzletová hmotnost 600 kilogramů (650 kg, pokud je letoun určen k použití na vodě). Definice a požadavky na vlastnosti ultralehkých letadel se v různých zemích liší; pravidla pro provoz evropských ultralehkých letadel se určují v rámci národních organizací, které se sdružují v mezinárodní organizaci European Microlight Federation (EMF).

 Nyní pokračuje vyšetřování příčiny nehody.

Domů
Sdílet
Diskuse