Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
15. září 2023 v 10:04
Čas čtení 0:58

Od veder si neodpočineme. Víkend bude slunečný, v pondělí čekej tropy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Od veder si neodpočineme. Víkend bude slunečný, v pondělí čekej tropy
Zdroj: TASR/Andrej Galica

Astronomický podzim sice začíná až 23. září, ale teploty kolem 30 °C nejsou pro Česko v září úplně běžné.

Padající listí, slunce nízko na obzoru, děti pouštějící draky... nějak takhle by vypadalo září z obrazu Josefa Lady. Ale to ne. My budeme mít tropy, silné sluneční paprsky a teploty dosahující 31 °C. Meteopress a Český hydrometeorologický ústav vydaly předpověď počasí, ze které vyplývá, že horký bude nejen víkend, ale také nadcházející týden. Zapomeň na podzimní mood a pumpkin spice latté a vyraz za opalovačkou. 

14. září 2023 v 12:11 Čas čtení 1:39 PŘEHLED: Dovolená, příplatky i náhradní volno. Dohodáře čekají velké změny PŘEHLED: Dovolená, příplatky i náhradní volno. Dohodáře čekají velké změny

V pátek bude jasno až polojasno, a sice se na některých místech bude z rána vyskytovat mlha, s příchodem poledne se ale rozpustí. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 20 do 24 °C a foukat bude slabý až mírný vítr.

O víkendu nás pak čeká letní počasí. V sobotu bude skoro jasno až polojasno a teploty se přes den vyšplhají na 22 až 26 °C. Obdobně bude také v neděli, jen s tím rozdílem, že se mohou vyskytnout slabé srážky. I tak ale bude pořádné teplo. Rtutě teploměrů nám budou ukazovat 22 až 26 °C.

Největší teplo pak přijde v pondělí. Bude jasno až polojasno a nejvyšší denní teploty dosáhnou až 31 °C. Úmorné vedro pak k večeru utnou přeháňky a bouřky, které do Česka přijdou od západu. 

Bouřky se pak nad Českem budou držet i v úterý, kdy teploty vystoupají na 21 až 25 °C. Ve středu bude polojasno až oblačno, ojediněle se budou vyskytovat přeháňky a naměříme až 23 °C. Počasí jako přes kopírák bude také ve čtvrtek a odhady naznačují, že i po zbytek celého týdne.

Anketa:
Léto se ne a ne vzdát. Jak se ohledně toho cítíš?
Vadí mi to, už chci podzim.
Je mi to fuk.
Jsem nadšený*nadšená. Miluju léto.
Vadí mi to, už chci podzim.
35 %
161 Hlasů
Je mi to fuk.
9 %
40 Hlasů
Jsem nadšený*nadšená. Miluju léto.
56 %
256 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse