Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. září 2023 v 15:23
Čas čtení 1:17

VIDEO: Putin v šusťákovce a na dovolené s rodinou. Média zveřejnila unikátní záběry z 90. let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Putin v šusťákovce a na dovolené s rodinou. Média zveřejnila unikátní záběry z 90. let
Zdroj: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin/AP/TASR

Záběrů ze soukromí ruského prezidenta Vladimira Putina mnoho není. Nyní se však na povrch dostaly snímky, které dosud veřejnost neviděla.

Dosud neznámé amatérské záběry z Putinovy dovolené ve Finsku v 90. letech zveřejnila finská veřejnoprávní televize YLE, poskytl je anonymní zdroj. Ruský prezident je na nich zachycen krátce poté, co se stal poradcem Anatolije Sobčaka, tehdejšího starosty Petrohradu.

24. září 2023 v 11:05 Čas čtení 1:38 Martínek potřebuje 100 milionů, aby mohl žít. Sbírku podpořili i Leoš Mareš nebo Týnuš Třešničková Martínek potřebuje 100 milionů, aby mohl žít. Sbírku podpořili i Leoš Mareš nebo Týnuš Třešničková

Putin před svou machistickou image

Na videu hrají Putin a Sobčak stolní tenis proti starostovým bodyguardům. Později se dvojice vydává na ryby. Putin, který si je zřejmě vědom toho, že je natáčen, se často drží zády ke kameře. Video zachycuje také jeho tehdejší manželku Ljudmilu a dvě dcery – Mariu a Jekatěrinu. 

Film byl natočen ve firemní vile patřící finské společnosti Thomesto, která z Ruska vyváží dřevo. Dům se nacházel na ostrově Torsö v Raseborgu, necelých 100 kilometrů západně od Helsinek.

Putin se na začátku 90. let vrátil do Petrohradu (tehdy Leningradu) po pětiletém pobytu v Drážďanech, kde působil jako důstojník rozvědky KGB (sovětská tajná služba, která současně plnila úkoly špionáže, kontrašpionáže a tajné policie). Připojil se k Sobčakovu týmu a stal se šéfem výboru pro vnější vztahy. Měl na starost hlavně obchodní dohody a zahraniční investice.

24. května 2024 v 8:00 Čas čtení 4:36 Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu

V 90. letech Putin navštěvoval Finsko často. Záběry z jeho dovolené jsou poměrně unikátní. Později si totiž své vystupování velmi hlídal, zejména v době, kdy se stal premiérem a prezidentem Ruska. Zveřejněné video je tak podle YLE „úplně jiné než machistická a diktátorská image, kterou si Putin od té doby vytvořil“.

Zdroj, který záběry poskytl, doplnil, že s Putinem se nikdy nedalo úplně sblížit. „Že by s ním člověk jen tak popíjel a povídal si o ženách a životě, to by se nemohlo stát. Už v té době byl velmi striktní, co se týče alkoholu i cigaret,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse