Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
27. září 2023 17:40
Čas čtení 0:35

Americký voják, který uprchl do Severní Koreje, bude vyhoštěn

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americký voják, který uprchl do Severní Koreje, bude vyhoštěn
Zdroj: Wikipedia Commons/@대한민국 국군 Republic of Korea Armed Forces

Severní Korea vyhostí amerického vojáka Travise Kinga. Ten do země uprchl při organizované prohlídce demilitarizovaného pásma mezi Severní a Jižní Koreou. Informuje o tom CNN s odkazem na severokorejskou státní agenturu KCNA.

Severní Korea podle dostupných informací ukončila vyšetřování, které vedla proti americkému vojákovi Travisi Kingovi. Ten do země uprchl z Jižní Koreje, kde zrovna působil. King se při výslechu přiznal, že nezákonně vnikl na území KLDR, protože se mu „nelíbilo nelidské chování a rasová diskriminace v americké armádě“ a byl „rozčarován nerovnostmi v americké společnosti“. Informuje o tom BBC. 

27. září 2023 13:01 Čas čtení 0:58 Kolik zvířat je denně usmrceno kvůli lidské spotřebě? Přesné číslo ti zlomí srdce Kolik zvířat je denně usmrceno kvůli lidské spotřebě? Přesné číslo ti zlomí srdce

Třiadvacetiletý voják se měl z disciplinárních důvodů vrátit do Spojených států poté, co byl v Jižní Koreji zatčen za napadení. Po bezpečnostní kontrole na letišti se mu ale podařilo připojit k exkurzi na hranici, kterou následně dobrovolně překročil. 

King se v Severní Koreji přiznal k nedovolenému překročení hranice. Za něj by měl být vypovězen ze země. Pchjongjang ale nespecifikoval, kdy a kam přesně bude voják vyhoštěn. 

Severní a Jižní Korea zůstávají od války, která probíhala mezi lety 1950 a 1953, ve válečném stavu. Konflikt tehdy skončil jen příměřím, nikoli podpisem mírové smlouvy.

Domů
Sdílet
Diskuse