Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
30. září 2023 17:00
Čas čtení 0:27

Toto je první země, která zavedla digitální cestovní pasy. Pokud bude projekt úspěšný, čeká tě revoluce v cestování

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Toto je první země, která zavedla digitální cestovní pasy. Pokud bude projekt úspěšný, čeká tě revoluce v cestování
Zdroj: Pixabay/Lars Nielsen/volně k užití

Ve Finsku začíná novinka, která by se mohla v případě úspěchu rozšířit i do dalších zemí. Jedná se o digitální pasy, které mají lidem usnadnit cestování.

Finská pohraniční stráž odstartovala pilotní program, který cestujícím vybraných letů letecké společnosti Finnair umožní rychlejší a plynulejší průchod hraniční kontrolou. Finsko je tak první zemí na světě, která zavedla digitální cestovní pasy.

12. října 2022 6:00 Čas čtení 7:16 Strach z létání: Jak tato fobie vzniká a jak se jí zbavit? Odpovídá terapeutka Strach z létání: Jak tato fobie vzniká a jak se jí zbavit? Odpovídá terapeutka

Jednodušší cestování zatím umožňuje pouze Finům a Finkám letícím z Helsinek do Británie, pokud se však novinka ujme, inspirovat by se mohly i další země, píše CNN.

„Pilotní projekt umožní cestujícím na linkách Finnair do Londýna, Edinburghu a Manchesteru projít přes hraniční kontrolu, aniž by museli stát v řadě, rychleji a plynuleji než obvykle. Je to možné tak, že se zaregistrujete jako dobrovolný uživatel DTC a použijete jej při hraniční kontrole při odjezdu a/nebo příletu do Finska,“ uvádí finská pohraniční stráž na webu.

lietadlo, Finnair
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse