Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
9. října 2023 11:49
Čas čtení 0:55

Petr Fiala říká, že vláda má v půlce mandátu dobré skóre. Oznámkuj ho v naší anketě!

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Fiala říká, že vláda má v půlce mandátu dobré skóre. Oznámkuj ho v naší anketě!
Zdroj: Občanská demokratická strana

Vláda podle premiéra Petra Fialy (ODS) vstupuje do druhé poloviny volebního období s dobrým skóre. Podařilo se zvrátit trend zadlužování a zpomalit inflaci, řekl Fiala ve videu.

Premiér zveřejnil video k příležitosti dvou let od posledních parlamentních voleb na sociální síti X (dříve Twitter), kdy koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) těsně porazila hnutí ANO expremiéra Andreje Babiše. To si ale podle posledních průzkumů drží trvale vysokou voličskou podporu přesahující 30 procent, zatímco spokojenost s vládou Petra Fialy rapidně klesá. V září by podle volebního průzkumu Kantaru získala dvanáct procent, což je o pět procentních bodů méně než v květnu.

8. října 2023 14:28 Čas čtení 0:51 Nový průzkum: ANO by ovládlo volby s více než 33 procenty, ODS i Piráti oslabují Nový průzkum: ANO by ovládlo volby s více než 33 procenty, ODS i Piráti oslabují

Premiér výsledek posledních voleb označil za vítězství demokratických stran nad populisty, komunisty a extremisty. Poslední dva roky podle něj nebyly snadné, protože vláda musela čelit dozvukům epidemie covidu-19, důsledkům ruské agrese na Ukrajině, uprchlické vlně, energetické krizi, inflaci či dezinformacím, které měly cíleně radikalizovat části společnosti.

Mnozí si ale přejí, aby vláda dělala víc. V komentářích na X například zmiňují, že se jí dlouhodobě nedaří bojovat proti šíření dezinformací ani konsolidovat veřejné finance, komunikace vládnoucího kabinetu je taktéž slabá.

I když by si mnozí přáli, aby některé věci šly rychleji, tak se podle Fialy podařilo zvrátit trend zadlužování po minulých vládách a zpomalit inflaci, i když její stav ještě není ideální. Premiér míní, že se příští rok dostaneme na čísla před krizí.

Anketa:
Jakou školní známkou bys dosavadní počínání vlády Petra Fialy ohodnotil*a?
Jedničkou, prospívá s vyznamenáním.
Dvojkou, dělá, co může.
Nic moc, dal*a bych trojku.
Čtyřkou, jsme na pokraji kolapsu.
Pětkou. Nechal*a bych ji propadnout.
Jedničkou, prospívá s vyznamenáním.
3 %
40 Hlasů
Dvojkou, dělá, co může.
9 %
128 Hlasů
Nic moc, dal*a bych trojku.
5 %
70 Hlasů
Čtyřkou, jsme na pokraji kolapsu.
14 %
199 Hlasů
Pětkou. Nechal*a bych ji propadnout.
70 %
1003 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse