Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Barbora Fábryová
11. října 2023 17:17
Čas čtení 0:31

Z Atlantského oceánu vytáhli poslední trosky miniponorky Titan. Pravděpodobně i s lidskými pozůstatky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Americká pobřežní stráž informovala, že nehodu neustále prověřuje a plánuje v budoucnu vést veřejné slyšení.

Americká pobřežní stráž informovala, že v úterý 10. října ze dna Atlantského oceánu vytáhla poslední pozůstatky ponorky Titan. Podařilo se je vytáhnout pravděpodobně i s lidskými ostatky. Lidské pozůstatky nyní budou podrobeny lékařské analýze, píše BBC.

Ponorka Titan se ztratila v neděli 18. června na severu Atlantského oceánu. Během plavby měla doplout k vraku Titanicu, který se nachází v hloubce zhruba čtyř kilometrů. Přibližně po hodině a 45 minutách plavby ponorka přestala komunikovat s kanadskou výzkumnou lodí Polar Prince, která ji doprovázela.

11. října 2023 11:00 Čas čtení 5:33 Toto je 10 nejnebezpečnějších letišť světa. Někde letadla přistávají na ledu, jinde na krátkém útesu Toto je 10 nejnebezpečnějších letišť světa. Někde letadla přistávají na ledu, jinde na krátkém útesu

V ponorce se nacházeli generální ředitel firmy OceanGate, která ponorku Titan vlastnila, Stockton Rush, Shahzada Dawood a jeho syn Suleman Dawood, Hamish Harding a Paul-Henri Nargeolet.

Vyšetřování nehody odhalilo, že Rush ignoroval bezpečnostní varování. Americká pobřežní stráž informovala, že nehodu neustále prověřuje a plánuje v budoucnu vést veřejné slyšení.

titan, oceangate, titanic, ponorka
Zdroj: OceanGate


 

Domů
Sdílet
Diskuse