Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová ČTK
13. října 2023 v 10:02
Čas čtení 0:46

Klíčová pražská nemocnice přestala přijímat pacienty v kritickém stavu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Klíčová pražská nemocnice přestala přijímat pacienty v kritickém stavu
Zdroj: Fakultní nemocnice Bulovka

Pražská Fakultní nemocnice Bulovka přestala ve čtvrtek odpoledne přijímat pacienty v kritickém stavu. Nemocnice uzavřela oddělení kvůli personální krizi na ARO.

Pacienty v ohrožení života záchranáři museli vozit do jiných nemocnic. Běžné pacienty Bulovka od záchranářů dále přebírala. Deníku N to potvrdila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

„Odesílání standardních pacientů mimo ohrožení života na běžná oddělení se nemění, nicméně odesílání pacientů v ohrožení života na urgentní příjem Bulovky v tuto chvíli možné není. Tito pacienti jsou avizováni záchranné službě dopředu, takže mohou být rovnou převezeni například do vinohradské nemocnice, FN Motol nebo VFN,“ upřesnila pro Deník N Poštová. Bulovka běžně přijme jednotky pacientů denně v kritickém stavu.

18. září 2023 v 6:00 Čas čtení 10:06 Je to generační trauma a my říkáme dost, zní od mladých a na smrt unavených lékařů a lékařek Je to generační trauma a my říkáme dost, zní od mladých a na smrt unavených lékařů a lékařek

Nemocnice před čtvrteční půlnocí pro ČTK ovšem oznámila, že příjem omezen není. „Fakultní nemocnice Bulovka přijímá do péče pacienty od zdravotnické záchranné služby bez jakýchkoliv omezení,“ uvedl vedoucí oddělení PR a komunikace Filip Řepa. V pátek ale mluvčí záchranářů opět potvrdila, že Bulovka tyto pacienty nepřijímá. „Toto oznámení přišlo včera e-mailem, je to černé na bílém,“ řekla Poštová Deníku N. 

Někteří lékaři tento týden přestali vykonávat přesčasovou práci. Protestují již od půlky srpna, kdy byl nahrazen primář anesteziologického a resuscitačního oddělení (ARO) Jakub Bala novým primářem Josefem Školou. Lékaři z ARO v otázce přesčasů kritizují i komunikaci vedení nemocnice. Bulovka chce situaci s protestujícími lékaři vyřešit pomocí profesionálních mediátorů.

Domů
Sdílet
Diskuse