Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
16. října 2023 15:03
Čas čtení 0:54

IKEA v Česku opět zlevní. Kdy a o kolik?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
IKEA v Česku opět zlevní. Kdy a o kolik?
Zdroj: Unsplash/Alexander Isreb

Populární prodejce nábytku IKEA chystá v Česku další zlevnění. V září společnost oznámila snížení cen u tří tisíc nejpopulárnějších produktů, tento týden podle Seznam Zpráv oznámí nové ceny.

Už je to více než rok, co si média začala všímat, že nábytkářský gigant IKEA má jiné ceny u nás a u našich sousedů. Z různých srovnání opakovaně vyšlo, že některé produkty jsou v Polsku, ale i třeba Rakousku výrazně levnější. Češi si tak třeba pro novou skříň raději dojedou do zahraničí. Srovnání cen u některých z nejoblíbenějších produktů ti nedávno přinesl i Refresher.

11. září 2023 14:31 Čas čtení 1:17 Ikea v Česku zlevňuje třetinu svých produktů Ikea v Česku zlevňuje třetinu svých produktů

Možná i proto se IKEA v září rozhodla u více než tří tisíc vybraných kusů snížit ceny v průměru o více než 8 procent. Například polici Kallax, která byla předtím v Česku ze všech středoevropských zemí nejdražší, nyní seženeš nejlevněji právě u nás.

Další zlevnění 

To, že jsou rozdíly v cenách důvodem pro nynější další zlevnění, ale šéf tuzemské IKEA David McCabe popírá. I tak česká IKEA podruhé v krátkém čase přichází s velkým snížením cen, oficiálně ho má oznámit již tento týden. „Zářijovým zlevněním to nekončí. Zanedlouho oznámíme další snižování cen. Protože to je náš cíl pro příští roky,“ řekl v rozhovoru pro SZ Byznys generální ředitel české IKEA David McCabe.

Rozdíly v cenách na různých trzích vysvětluje odlišnými lokálními podmínkami. „Všechno od velikosti trhu, ceny zboží, dopravy, daně. Každý produkt naceňujeme v každé zemi zvlášť,“ řekl.

Zlevnění v tuzemsku umožnilo společnosti zefektivnění dodavatelských řetězců, dopravy i nákladů, úspory energií či posílení koruny nebo pokles cen některých komodit, jako jsou energie nebo některé suroviny.

Domů
Sdílet
Diskuse