Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
22. října 2023 14:12
Čas čtení 0:54

Jaké je to pracovat pro Elona Muska? „Nic horšího jsem nezažila,“ popisuje bývalá zaměstnankyně Twitteru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jaké je to pracovat pro Elona Muska? „Nic horšího jsem nezažila,“ popisuje bývalá zaměstnankyně Twitteru
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain

Bývalá manažerka Twitteru Ella Irwin popsala práci pro Elona Muska jako „nejtěžší zkušenost ve své kariéře“. Miliardářova rozhodnutí označila za příšerná, společnost podle ní poškozují.

Irwin, která pracovala na pozici šéfky Trust & Safety oddělení (zaměřeného na vytváření bezpečného prostředí), popsala svoji zkušenost v pátek v rozhovoru pro NBC News. Do této pozice ve společnosti nastoupila loni v listopadu, zhruba měsíc poté, co se Musk stal jejím majitelem. Po sedmi měsících z pozice odešla.

„Byla to absolutně nejtěžší zkušenost, kterou jsem ve své kariéře prošla,“ uvedla v rozhovoru Irwin, která dříve pracovala pro Amazon či Google. Na svou funkci Irwin rezignovala letos v červnu.

Musk podle jejích slov vynikal zpochybňováním všeho či odstraňováním různých omezení. Jedním z takových kroků bylo i odstranění některých formulací ze zásad správného genderového označování. V tu chvíli začalo být bývalé manažerce jasné, že již neexistuje soulad mezi jejími zásadami a zásadami společnosti.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Při svých rozhodováních se jeden z nejbohatších lidí na světě údajně řídil spíše emocemi než obchodním instinktem. „Myslím, že to přispívá k určité impulzivitě,“ uvedla Irwin k chování svého šéfa s tím, že spoustu situací by vyřešila jinak, než jak to udělal Musk.

Od jejího odchodu ze společnosti už uběhly asi čtyři měsíce a dle svých slov svého rozhodnutí nelituje.

Domů
Sdílet
Diskuse