Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
25. října 2023 7:02
Čas čtení 0:42

Pomoz lidem bez domova přežít zimu. Přispěj jim na noc v teple

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pomoz lidem bez domova přežít zimu. Přispěj jim na noc v teple
Zdroj: Unsplash/ Matt Collamer/ volně k užití

Zima je pro lidi bez domova nejtěžším obdobím v roce a právě teď je ideální čas přispět Armádě spásy, která lidem v nouzi za tvůj příspěvek pořídí spacák nebo zimní boty.

Armáda spásy se dlouhodobě věnuje pomoci lidem bez přístřeší. A právě pro ně je zima nejrizikovějším obdobím, během kterého mohou přijít i o život. „Jsou to drsné podmínky, a my se proto snažíme přispět teplým oblečením, horkou polévkou nebo čajem, spacákem nebo nově nouzovým přístřeškem – ‚Iglou‘ –, který se již minulý rok velmi osvědčil,“ vyjmenovává hnutí prostředky, jak lze lidem na ulici pomoct. 

Díky dárcům mohou dobrovolníci z Armády spásy poskytovat služby v terénu pro ty, kteří z různých důvodů nechtějí navštěvovat střediska, jež iniciativa spravuje. Pro ostatní nabízí možnost být v teple v denních centrech nebo přečkat zimní noci v noclehárnách či azylových domech. Za sto korun lze někomu darovat noc v teple tzv. nocleženkou. 

Všichni si můžeme vyzkoušet spát celou noc v zimě u otevřeného okna, a to budeme jistě pod peřinou. Proto pokud můžete, podpořte Armádu spásy finančním darem, díky kterému vám někdo bude vděčný za teplé zimní oblečení, boty nebo deky, spacáky, či dokonce stany, které v mrazech přijdou vhod a možná i zachrání zdraví nebo život. 

Přispět můžete jednorázově nebo měsíčně zde.

Domů
Sdílet
Diskuse