Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
29. října 2023 11:18
Čas čtení 0:47

Erdogan označil Izrael za okupanta. Tvrdil také, že Hamás není teroristická organizace

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Erdogan označil Izrael za okupanta. Tvrdil také, že Hamás není teroristická organizace

V projevu Erdogan také uvedl, že hlavním viníkem masakru v Gaze je Západ.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan měl v Istanbulu kontroverzní proslov na propalestinském shromáždění. Tvrdil nejen to, že Izrael je v Pásmu Gazy okupantem, ale také to, že Hamás není teroristická organizace. Informovala o tom stanice Al Jazeera.

29. října 2023 8:52 Čas čtení 1:13 Jana Černochová vyzvala k vystoupení Česka z OSN. Stydím se za organizaci, která fandí teroristům, prohlásila Jana Černochová vyzvala k vystoupení Česka z OSN. Stydím se za organizaci, která fandí teroristům, prohlásila

Shromáždění s názvem „Velké palestinské setkání“ bylo na istanbulském letišti Atatürk a uspořádala ho turecká vládní strana AKT na protest proti pokračujícímu izraelskému bombardování Pásma Gazy a na výzvu k příměří.

Erdogan také v projevu uvedl, že hlavním viníkem masakru v Gaze je Západ. Al Jazeera připomíná, že od pátečního večera je 2,3 milionu obyvatel Gazy do značné míry odříznuto od jakékoli komunikace mezi sebou i s vnějším světem, protože izraelské pozemní jednotky bojují s bojovníky Hamásu.

Podle palestinských zdravotnických úřadů bylo od 7. října zabito izraelským bombardováním nejméně 7 703 Palestinců (z toho asi 3 000 dětí), přičemž při útoku Hamásu na Izrael zahynulo více než 1 400 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse