Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
30. října 2023 12:41
Čas čtení 1:00

Pozor, v těchto krajích hrozí silný vítr. Může dosahovat rychlosti 90 kilometrů v hodině

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor, v těchto krajích hrozí silný vítr. Může dosahovat rychlosti 90 kilometrů v hodině
Zdroj: Unsplash/Khamkéo Vilaysing/volně k užití (ilustrační foto)

Na pozoru by se před silným větrem mělo mít obyvatelstvo Moravy a Slezska.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí vydal výstrahu před silným větrem, který bude v noci na úterý na východě a severu Moravy a ve Slezsku může dosáhnout nárazů 70 kilometrů v hodině, na horách kolem 90 kilometrů v hodině. Během úterního dopoledne bude vítr od západu slábnout a měnit se na západní. 

Nevydávejte se na horské túry, varovali meteorologové

Výstraha před silným větrem platí pro části Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje a také pro celý Zlínský kraj. Ve východní polovině bude vítr zesilovat už v pondělí večer, výstraha aktuálně platí do úterních osmi hodin ráno.

29. října 2023 17:00 Čas čtení 0:18 KVÍZ: Poznáš nejstrašidelnější místa Česka podle fotky? KVÍZ: Poznáš nejstrašidelnější místa Česka podle fotky?

ČHMÚ varoval před možným poškozením stromů a lesních porostů a možnými menšími škodami na budovách. Hrozí také nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi a možné komplikace v dopravě. Meteorologové doporučili lidem, aby zajistili okna a dveře, upevnili volně uložené předměty a při pohybu venku dbali zvýšené opatrnosti. Vyvarovat by se měli také horských túr a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Nejteplejším dnem celého týdne bude pondělí, kdy se rtuť teploměru může vyšplhat až ke 20 stupňům Celsia. Příliv teplého vzduchu od jihu ukončí studená fronta, v úterý teploty klesnou průměrně ke 12 stupňům a nastaví trend celého týdne. Přečíst si můžeš i podrobnou předpověď.

29. října 2023 8:30 Čas čtení 0:29 KVÍZ: Připomeň si Chandlera Binga z Přátel, nejslavnější roli Matthewa Perryho KVÍZ: Připomeň si Chandlera Binga z Přátel, nejslavnější roli Matthewa Perryho
Domů
Sdílet
Diskuse