Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. listopadu 2023 v 8:52
Čas čtení 0:38

Otvírací doba 17. listopadu: Koukni, jak je to s nákupy během svátku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Otvírací doba 17. listopadu: Koukni, jak je to s nákupy během svátku
Zdroj: Pxfuel/na voľné použitie

V pátek 17. listopadu si připomínáme hned dvě události. Jednou z nich je zavření českých vysokých škol v roce 1939 a druhou sametová revoluce v roce 1989. Jak to bude v pátek s otvírací dobou obchodů?

17. listopadu je Den boje za svobodu a demokracii a také Mezinárodní den studentstva. V pátek ale i tak nakoupíš ve všech obchodech bez omezení. Zákaz prodeje se na tento den totiž nevztahuje. Ve standardní otvírací době si tak můžeš pro cokoliv dojít do Alberta, Kauflandu, Billy, Globusu, Penny nebo do Tesca. 

Některé obchody čekají více nakupujících

Mluvčí řetězce Tesco Iva Pavlousková serveru Peníze.cz řekla, že pobočky očekávají vyšší příval nakupujících a jsou na něj připraveny. Naopak v Penny nic takového nepředvídají. „Vzhledem k tomu, že se se státním svátkem 17. listopadu nepojí žádné specifické oslavy či tradice, očekáváme obvyklou úroveň pátečních nákupů,“ uvedl mluvčí Penny Tomáš Kubík pro stejný server.

Den boje za svobodu a demokracii si připomíná i Slovensko. Tam jsou však obchody zavřené jako na každý jiný svátek.

13. listopadu 2023 v 18:00 Čas čtení 2:38 Co se bude dít 17. listopadu na Národní třídě? Přijď oslavit svobodu a užít si bohatý program Co se bude dít 17. listopadu na Národní třídě? Přijď oslavit svobodu a užít si bohatý program

Česko letos čekají ještě tři státní svátky. Na ty už se však zákaz prodeje vztahuje. Obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních budou muset mít 24., 25. a 26. prosince zavřeno.

Domů
Sdílet
Diskuse