Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
15. listopadu 2023 9:37
Čas čtení 0:37

Izrael povolí dodávky pohonných hmot do Pásma Gazy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izrael povolí dodávky pohonných hmot do Pásma Gazy
Zdroj: FOTO TASR/AP

Během středy umožní Izrael nákladním automobilům OSN doplnit palivo na přechodu Rafáh na egyptské hranici.

Izrael umožní dodávky pohonných hmot do Pásma Gazy pro humanitární operace, uvedla ve středu izraelská Koordinace vládních aktivit na (palestinských) územích (COGAT). Informovala o tom agentura TASR.

Izrael povolí dodávky pohonných hmot poprvé od 7. října, kdy Hamás napadl jižní Izrael. Po tomto útoku Izrael zablokoval dodávky pohonných hmot do Pásma Gazy s tím, že by je Hamás mohl využít k vojenským účelům. Bez pohonných hmot v Gaze nemohou fungovat generátory elektřiny v nemocnicích a jejich nedostatek také omezuje schopnost OSN dodávat humanitární pomoc.

14. listopadu 2023 11:00 Čas čtení 5:22 Z „nic vám není“ se vyklubala rakovina. Nevěřili mi lékaři proto, že jsem žena? Z „nic vám není“ se vyklubala rakovina. Nevěřili mi lékaři proto, že jsem žena?

COGAT ve středu brzy ráno oznámila, že ještě v tento den umožní nákladním vozům OSN doplnit palivo na přechodu Rafáh na egyptské hranici. V reakci na žádost Spojených států úřad také uvedl, že povolí dodat do Gazy 24 000 litrů paliva. Datum této dodávky však není známo.

Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA) v úterý večer oznámil, že mu došly zásoby paliva, a proto brzy pozastaví své operace v Pásmu Gazy.

Domů
Sdílet
Diskuse