Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
15. listopadu 2023 16:48
Čas čtení 1:26

Roman Čechmánek nespáchal sebevraždu, ukázala pitva. Jak proběhne rozloučení se slavným hokejistou?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Roman Čechmánek nespáchal sebevraždu, ukázala pitva. Jak proběhne rozloučení se slavným hokejistou?
Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Bývalý hokejový brankář a náhradník Dominika Haška v roce 1998 na olympijských hrách v Naganu podle pitvy nespáchal sebevraždu. Přesnou příčinu smrti policie neuvedla, je však jisté, že se na jeho smrti nepodílel žádný další člověk.

„Závěry z provedené pitvy ukazují na to, co už kriminalisté předběžně konstatovali na místě. Byla vyloučena sebevražda a na úmrtí dvaapadesátiletého muže se s jistotou nepodílela žádná další osoba,“ řekla policejní mluvčí Kozumplíková.

Předseda uherskohradišťského hokejového klubu Miroslav Stavjaňa s Čechmánkem ještě v sobotu probíral hokejové záležitosti. „Nejel s klukama na zápas, protože mu bylo špatně,“ řekl ČTK Stavjaňa s tím, že v neděli 12. listopadu už Čechmánek nereagoval na zprávy. V Uherském Hradišti působil Čechmánek jako šéftrenér mládeže, vedl oba týmy starších žáků a jedno družstvo mladších žáků.

Vsetínský pochod a zápas pro Čechmánka

Příznivci vsetínského hokejového klubu, ve kterém Čechmánek strávil podstatnou část své úspěšné kariéry, připomenou dnes odpoledne před zahájením prvoligového utkání se Sokolovem jeho památku pochodem k zimnímu stadionu Na Lapači. U něj už před několika dny vzniklo pietní místo, kde lidé zapalují svíčky, mohou tam i zanechat vzkaz pro rodinné příslušníky.

Rozloučení s Čechmánkem bude též součástí dnešního zápasu, který začne v 17:30. Předcházet mu bude minuta ticha, ve 23. minutě pak bude utkání symbolicky přerušeno. Právě číslo 23 měl Čechmánek na vsetínském dresu.

Symboliku jeho čísla ponese i rozbruslení před zápasem. Všichni vsetínští hokejisté při něm budou mít dresy s číslem 23, gesto zopakují i při pátečním derby ve Zlíně. Do duelu se Sokolovem nastoupí Vsetínští se smuteční černou páskou na rukávech. Nově také na jejich zápasových dresech přibude nášivka s číslovkou 23, kterou na Čechmánkovu památku ponesou po celou sezonu.

5. října 2023 8:00 Čas čtení 3:53 MS v hokeji 2024 v Praze: Kdy a kde koupit vstupenky a kolik za ně dáš? MS v hokeji 2024 v Praze: Kdy a kde koupit vstupenky a kolik za ně dáš?

Jaké jsou Čechmánkovy největší úspěchy?

Čechmánek prožil velmi úspěšnou hráčskou kariéru. Na mezinárodní scéně získal několik medailí, o svých kvalitách přesvědčil i v NHL. Na „turnaji století“ v Naganu v roce 1998 dělal při tažení za olympijským zlatem náhradníka Dominiku Haškovi. Z mistrovství světa měl tituly z let 1996, 1999, 2000 a také dvě bronzové medaile. Bývalý brankář Zlína, Jihlavy, Vsetína, Filadelfie, Los Angeles, Karlových Varů, Hamburku, Linköpingu a Třince ukončil kariéru v roce 2009, později se věnoval trénování.

Domů
Sdílet
Diskuse