Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
17. listopadu 2023 14:02
Čas čtení 0:40

Ministr Rakušan se na Národní třídě setkal se svými kritiky. „Vytřete si s tím p***l,“ vzkázali mu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ministr Rakušan se na Národní třídě setkal se svými kritiky. „Vytřete si s tím p***l,“ vzkázali mu
Zdroj: se souhlasem Víta Rakušana

Ministr vnitra a vicepremiér Vít Rakušan (STAN) položil v pátek dopoledne květiny u památníku sametové revoluce na Národní třídě. Následně vyrazil diskutovat se svými kritiky, kteří na něj z davu pokřikovali.

V rozhovoru s novináři Rakušan uvedl, že i svoboda nadávat politikům patří k odkazu 17. listopadu. Ohradil se také vůči výrokům šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, který na Národní třídě označil současnou vládu za „novou totalitu“.

17. listopadu 2023 10:01 Čas čtení 0:32 Vyšetřování Babišovy kauzy ve Francii se posunulo. Tamní prokuratura žádá Česko o pomoc Vyšetřování Babišovy kauzy ve Francii se posunulo. Tamní prokuratura žádá Česko o pomoc

„Od lidí, kteří se namočili se starou totalitou, která skutečně totalitou byla, a kteří poslušně sloužili bývalému režimu a měli z toho veškeré výhody, je to opravdu neuctivé,“ řekl Rakušan.

Ministr vnitra následně vyrazil diskutovat s hloučkem lidí, kteří na něj opodál pokřikovali. „My s vámi moc mluvit nechceme, my vás nemáme rádi,“ prohlásila jedna z přítomných žen na videu, které na sociální síti X (dříve Twitter) zveřejnil novinář Radek Bartoníček.

Dotyční ministra kritizovali mimo jiné za nižší valorizaci důchodů. „My jsme vybudovali tuhle zemi. (...) Od příštího roku mi chcete přidat 280 korun, vytřete si s tím p***l,“ prohlásil další z přítomných.

Domů
Sdílet
Diskuse