Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
21. listopadu 2023 6:32
Čas čtení 0:48

Výbor pro ochranu novinářů odhalil, kolik reportérů zahynulo ve válce mezi Izraelem a Hamásem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Výbor pro ochranu novinářů odhalil, kolik reportérů zahynulo ve válce mezi Izraelem a Hamásem
Zdroj: TASR/AP

O víkendu bylo zabito dalších šest novinářů. Přidávají se k desítkám dalších.

Výbor pro ochranu novinářů (CPJ) se sídlem v New Yorku uvedl, že od chvíle, kdy Hamás 7. října zaútočil na Izrael, v konfliktu zahynulo 48 novinářů. Seznam však nemusí být kompletní. CPJ oběť zařadí do databáze až poté, co najde dva zdroje, které úmrtí potvrdí. 

„CPJ zdůrazňuje, že novináři jsou civilisté, kteří vykonávají důležitou práci v době krize a nesmí být cílem válčících stran. V celém regionu přináší velké oběti, aby pokryli tento srdceryvný konflikt,“ řekl Sherif Mansour, koordinátor programu CPJ pro Blízký východ a severní Afriku.

20. listopadu 2023 8:07 Čas čtení 0:40 Další brutální útok na Slovensku. Známého komika agresor surově zkopal, protože si myslel, že je gay Další brutální útok na Slovensku. Známého komika agresor surově zkopal, protože si myslel, že je gay

Podle dat CPJ je mezi více než 14 tisíci zabitými od začátku války 48 novinářů. Z toho 43 Palestinců, čtyři Izraelci a jeden Libanonec. CPJ vede jejich jmenovitý seznam zde. Dalších devět novinářů bylo v průběhu konfliktu zraněno, tři byli nahlášeni za pohřešované a 13 jich bylo zatčeno. Nejvíce novinářů a pracovníků médií zahynulo 7. října, a to šest. Druhým nejtragičtějším dnem byl 18. listopad s pěti oběťmi.

Domů
Sdílet
Diskuse