Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Peclová
27. listopadu 2023 12:05
Čas čtení 0:33

Apple chce bojovat se šmíráky. Jakou vlastnost budou mít nové telefony?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Apple chce bojovat se šmíráky. Jakou vlastnost budou mít nové telefony?
Zdroj: Apple/propagační materiály

Barevně zářící displeje neuniknou žádnému oku. Na veřejných místech nebo v autobuse tak do tvého soukromí může nahlížet kdokoliv, včetně zlodějů. Apple se s tím rozhodl bojovat.

Americká firma Apple si nechala patentovat dva přístupy, kterými chce zvýšit bezpečnost svých uživatelů a omezit čitelnost displeje jen na uživatele.

Současné displeje iPhonů mají totiž 170stupňový úhel pohledu, což znamená, že do nich může koukat kdokoliv z jejich blízkosti. Problémem to může být při krádežích, kdy zloděj třeba vidí zámek displeje, čímž po krádeži získá k telefonu okamžitý přístup.

26. listopadu 2023 15:46 Čas čtení 0:27 Za důležitou funkci WhatsAppu si možná budeš muset zaplatit. Změna se dotkne všech uživatelů s Androidem Za důležitou funkci WhatsAppu si možná budeš muset zaplatit. Změna se dotkne všech uživatelů s Androidem

První z patentů s názvem „Privace Films for Curved Displays“ má být speciální vrstvou displeje, který vysílá světlo jen v přímém směru, tudíž ze stran na něm člověk neuvidí nic. Druhý patent „Displays with Adjustables Angles of View“ by měl umožnit omezení úhlu pohledu podle potřeby.

Zatím se však jedná jen o patenty a není zaručeno, zda se do telefonů opravdu dostanou. Současné nalepovací privátní filtry zhoršují kvalitu obrazu. Bude tedy ještě nutný další výzkum, který případné nevýhody dokáže eliminovat.

Domů
Sdílet
Diskuse