Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. listopadu 2023 v 11:56
Čas čtení 0:48

Bili ho do hlavy, břicha i končetin. Policie obvinila několik lidí v souvislosti s kutnohorskou sektou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bili ho do hlavy, břicha i končetin. Policie obvinila několik lidí v souvislosti s kutnohorskou sektou
Zdroj: Policie ČR

Středočeští kriminalisté obvinili šest lidí v souvislosti s případem kutnohorské sekty pod vedením léčitele Richarda Š. Policisté se věnují okolnostem úmrtí jednoho z jejích členů, ke kterému došlo uprostřed lesů v okolí hradu Český Šternberk.

Případ pochází z loňského srpna. Vůdce sekty, léčitel Richard Š., měl tehdy poslat několik svých následovníků do hlubokých lesů nedaleko známého hradu, aby tam provedli „očistný rituál“. Podle informací serveru iRozhlas.cz musel jeden z členů sekty, známý pouze jako Jiří H., pobývat v lese nahý, ostatní následovníci ho jezdili na místo kontrolovat. Jeden z nich ho přitom bil dřevěnou tyčí do hlavy, břicha a končetin.

6. září 2023 v 17:31 Čas čtení 0:52 Děsivá vražda vůdce kutnohorské sekty. Zabila ho zubařka, která byla zfanatizovaná, tvrdí expert Děsivá vražda vůdce kutnohorské sekty. Zabila ho zubařka, která byla zfanatizovaná, tvrdí expert

Jiří H. však po několika dnech začal kolabovat. Ostatní členové ho naložili do auta a místo do nemocnice s ním zamířili právě za zmíněným léčitelem. Záchrannou službu členové sekty zavolali až poté, co dotyčný přestal jevit známky života.

Obviněným hrozí až šestnáct let vězení

„Kriminalisté viní tyto osoby ze zločinu vydírání a přečinu neposkytnutí pomoci, za což jim mohou v případě pravomocného odsouzení hrozit tresty odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let, respektive od osmi do šestnácti let,“ uvedla pro iRozhlas mluvčí policie Vlasta Suchánková. 

19. srpna 2023 v 11:18 Čas čtení 2:27 POZOR: Nebezpečná sekta v českých ulicích láká mladé věřící, může tě oslovit i online. Takto poznáš její náborové taktiky POZOR: Nebezpečná sekta v českých ulicích láká mladé věřící, může tě oslovit i online. Takto poznáš její náborové taktiky

O několik měsíců později zemřel i samotný Richard Š. Stalo se tak v jednom z bytů v pražských Hájích, kde samozvaného léčitele usmrtily dvě členky sekty –⁠ zubařka Magdalena a důchodkyně Irena. Obě ženy později uvedly, že svým činem pouze plnily přání samotného Richarda, který jim údajně tvrdil, že jeho tělo po smrti zmizí.  

Domů
Sdílet
Diskuse