Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková ČTK
5. prosince 2023 16:12
Čas čtení 0:48

Pavel podpořil dohodu s lékaři, varoval však, že to není řešení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pavel podpořil dohodu s lékaři, varoval však, že to není řešení
Zdroj: Úřad vlády ČR

Prezident Petr Pavel vítá dohodu mezi lékaři a ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem, zároveň však uvedl, že ji nepovažuje za systémové řešení.

Problémy se nevyřeší jen navýšením platů, prohlásil dnes na tiskové konferenci při návštěvě Královéhradeckého kraje. Řekl, že v principu uvítá jakoukoliv dohodu před konfrontací, za nutné však považuje jednání o systému vzdělávání lékařů, přesčasech i o poměru mezi odbornou a administrativní prací lékařů. „Musíme se problematice věnovat systémově,“ cituje prezidenta ČTK.

5. prosince 2023 15:38 Čas čtení 0:29 Václav Klaus prodělal těžký covid. Musel být i hospitalizován Václav Klaus prodělal těžký covid. Musel být i hospitalizován

Prezident zahájil návštěvu Královéhradeckého kraje na Dětské klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové, kam dorazil již ráno s manželkou Evou. Poté se přesunul na krajský úřad, kde se setkal s vedením kraje. Odpoledne navštíví hodinářské firmy ELTON hodinářská a Bohematic v Novém Městě nad Metují. Následně navštíví dětský domov v Sedloňově. Program prvního dne ukončí návštěvou Vojenského geografického a hydrometeorologického úřadu v Dobrušce na Rychnovsku a debatou s místními v divadle v Červeném Kostelci. Ve středu se prezident chystá na Broumovsko a Trutnovsko.

Dohoda má vyřešit plánované protesty lékařů, kteří by měli stáhnout výpovědi z přesčasové práce, kvůli nimž je od začátku prosince v různé míře omezen provoz nemocnic. Souhlasily s ní dle ministra zdravotnictví Česká lékařská komora i zdravotnické odbory. Dohoda nabízí růst výdělků lékařů o pět až 15 tisíc korun měsíčně podle stupně vzdělání a u ostatních zaměstnanců nemocnic o pět procent. Finální dohodu chtějí zúčastněné strany podepsat v pátek.

Domů
Sdílet
Diskuse