Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
6. prosince 2023 11:27
Čas čtení 0:38

Končí populární pražské pekařství, oblibu si získalo díky jedinečným koblihám. Majitel udělal zásadní chybu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Končí populární pražské pekařství, oblibu si získalo díky jedinečným koblihám. Majitel udělal zásadní chybu
Zdroj: Flickr/Bex Walton/volně k užití

Po šesti letech končí populární pražské pekařství Oh Deer Bakery. Dveře podniku, který si mezi Pražany získal oblibu hlavně díky svým koblihám, se definitivně uzavřou v pátek 15. prosince. Zakladatel Lukáš Vašek svůj krok vysvětlil na sociálních sítích.

„Před rokem jsem udělal špatné rozhodnutí, že přenechám výrobu. Byl jsem unavený, zničený, vyhořelý až do základu a tohle mi přišlo jako fajn řešení,“ napsal ve středu Lukáš Vašek v příspěvku na facebooku Oh Dear Bakery. Podle Vaška se toto řešení později ukázalo jako krok špatným směrem. 

Úplný konec?

Pekařství si získalo svoji oblibu hlavně díky jedinečným koblihám z croissantového těsta, tzv. croblihám. Od svých zákazníků a zákaznic však provozovatel údajně v poslední době dostával stížnosti na zhoršenou kvalitu tamních produktů, která pravděpodobně souvisela se změnou výrobního procesu. V příspěvku stojí, že kvůli přesunu výroby přišel podnik o svoji počáteční myšlenku. „Vždy jsem říkal: Než to dělat blbě, tak to raději zavřu!“ vysvětluje Vašek.

Zakladatel oblíbené pekárny své zákazníky a zákaznice ale uklidňuje, že v současné době již pracuje na nápravě současného stavu. „Jen to musím vstřebat a vymyslet, jak dál,“ vysvětluje. Oh Deer Bakery v letošním roce expandovalo i do zahraničí. V lednu pekařství otevřelo svoji první zahraniční pobočku v saúdskoarabském Rijádu. 

Domů
Sdílet
Diskuse