Po šesti letech končí populární pražské pekařství Oh Deer Bakery. Dveře podniku, který si mezi Pražany získal oblibu hlavně díky svým koblihám, se definitivně uzavřou v pátek 15. prosince. Zakladatel Lukáš Vašek svůj krok vysvětlil na sociálních sítích.
„Před rokem jsem udělal špatné rozhodnutí, že přenechám výrobu. Byl jsem unavený, zničený, vyhořelý až do základu a tohle mi přišlo jako fajn řešení,“ napsal ve středu Lukáš Vašek v příspěvku na facebooku Oh Dear Bakery. Podle Vaška se toto řešení později ukázalo jako krok špatným směrem.
Úplný konec?
Pekařství si získalo svoji oblibu hlavně díky jedinečným koblihám z croissantového těsta, tzv. croblihám. Od svých zákazníků a zákaznic však provozovatel údajně v poslední době dostával stížnosti na zhoršenou kvalitu tamních produktů, která pravděpodobně souvisela se změnou výrobního procesu. V příspěvku stojí, že kvůli přesunu výroby přišel podnik o svoji počáteční myšlenku. „Vždy jsem říkal: Než to dělat blbě, tak to raději zavřu!“ vysvětluje Vašek.
Zakladatel oblíbené pekárny své zákazníky a zákaznice ale uklidňuje, že v současné době již pracuje na nápravě současného stavu. „Jen to musím vstřebat a vymyslet, jak dál,“ vysvětluje. Oh Deer Bakery v letošním roce expandovalo i do zahraničí. V lednu pekařství otevřelo svoji první zahraniční pobočku v saúdskoarabském Rijádu.