Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
8. prosince 2023 v 9:26
Čas čtení 0:58

„Nechat se umlčet není můj styl.“ Linda Bartošová reagovala na svůj konec v pořadu Spotlight

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Nechat se umlčet není můj styl.“ Linda Bartošová reagovala na svůj konec v pořadu Spotlight
Zdroj: Aktuálně/propagační materiál

Společnost Economia koncem listopadu uvedla, že Linda Bartošová končí v pořadu Spotlight. Nyní se k tomu vyjádřila samotná moderátorka a novinářka.

„Ahoj. Po celé roky tu s vámi sdílím své ‚highs‘. Přijde mi tak důležité sdílet i ‚lows‘ – i když v rámci boje, o kterém jsem neměla tušení.“ Těmito slovy začala Bartošová svůj příspěvek na sociální síti Instagram, kde se rozhodla reagovat na pár dní starou zprávu o jejím konci v pořadu Spotlight.

7. prosince 2023 v 14:29 Čas čtení 0:41 Lidé oznámkovali Petra Pavla v roli prezidenta, vede si lépe než Miloš Zeman Lidé oznámkovali Petra Pavla v roli prezidenta, vede si lépe než Miloš Zeman

Ten pro web Aktuálně.cz moderovala ještě spolu se Světlanou Witowskou od února 2023. Cílem bylo denně přinášet nové rozhovory, přičemž podle Economie se počet zhlédnutí každého videa počítá v desítkách tisíc. Spotlight se od začátku zařadil mezi vlajkové lodě vydavatelství a Bartošová, která předtím působila v České televizi, byla jeho jasnou tváří. Názorově se ale podle novinářky začali tvůrci čím dál více rozcházet.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený linda bartošová (@lindabartosova)

„V moderátorském týmu Spotlight se poslední měsíce objevovaly zásadní rozdíly v pohledu na tematické, obsahové i hodnotové směřování pořadu, stejně jako na to, jak by měla vypadat respektující a rovnocenná mezilidská komunikace,“ napsala Bartošová na instagram. „Vydavatelství Economia se tak pro mě zcela náhle bez předchozích výtek k mé práci či upozornění rozhodlo od prosince dále soustředit na rozhovory jen jedné z nás, Světlany Witowské,“ dodala novinářka, která svůj poslední rozhovor podle svých slov natočila neplánovaně na konci listopadu.

Podle Bartošové by se novináři a novinářky měli pravdě snažit přibližovat, i proto svůj příběh chce vyprávět sama a tak, jak se podle ní stal. „Nechat se umlčet není můj styl.“ Vydavatelství Economia zatím nereagovalo, situaci pak nekomentovala ani Witowská.

Domů
Sdílet
Diskuse