Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Anna Vondráková
7. prosince 2023 14:29
Čas čtení 0:41

Lidé oznámkovali Petra Pavla v roli prezidenta, vede si lépe než Miloš Zeman

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lidé oznámkovali Petra Pavla v roli prezidenta, vede si lépe než Miloš Zeman
Zdroj: TASR/AP

Jak hodnotíš působení Petra Pavla ty? Hlasuj v článku.

Agentura STEM/MARK ohodnotila dosavadní působení Petra Pavla ve funkci prezidenta. Zatím působí lépe než jeho předchůdce Miloš Zeman, a to ve všech dotazovaných ohledech. Největší podporu dostal od mladých lidí a vysokoškoláků, nejhůře jej naopak hodnotí lidé nad šedesát let a voliči současné vládní opozice (ANO a SPD).

Nejlépe je hodnocen za způsob vystupování na veřejnosti (průměrná známka 2,5) a v rámci reprezentace a obhajoby českých zájmů v zahraničí (2,8), naopak za řešení sporů na české politické scéně dostal nejhorší známku (2,5). Analytici ale upozornili na to, že není jasné, jaké spory lidé vlastně myslí, na to se průzkum nedoptával. Také je potřeba vzít v úvahu to, že prezident je ve funkci necelý rok.

Ve všech pěti oblastech dostal současný prezident lepší hodnocení než jeho předchůdce, ten v druhé polovině svého volebního období dostal od obyvatel dokonce čtyřku. „Zdá se mi, že pozitivní zprávou pro současného prezidenta může být to, že je hodnocen pozitivně – známkami 1 či 2 – i téměř pětinou voličů Andreje Babiše z poslední přímé volby prezidenta,‘‘ uvedl autor výzkumu Jan Burianec.

Anketa:
Jakou známku dostane Petr Pavel od tebe?
1
2
3
4
5
1
30 %
167 Hlasů
2
11 %
58 Hlasů
3
5 %
29 Hlasů
4
21 %
113 Hlasů
5
33 %
184 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse