Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
14. prosince 2023 13:09
Čas čtení 0:53

Výstraha: V Česku hrozí náledí, nižší pravděpodobnost je v jediném regionu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Výstraha: V Česku hrozí náledí, nižší pravděpodobnost je v jediném regionu
Zdroj: FOTO TASR - Roman Hanc

V noci na pátek mohou teploty klesnout pod bod mrazu.

„V noci na pátek (15. 12.) budou teploty vzduchu místy klesat blízko k nule nebo pod nulu. Kvůli předchozím srážkám a mlhám jsou povrchy mokré, proto na nich očekáváme v noci na pátek a v pátek ráno zvýšenou pravděpodobnost tvorby náledí,“ upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

14. prosince 2023 11:07 Čas čtení 1:16 Počasí na Vánoce: Čekají nás bílé svátky? Známe odpověď meteorologů Počasí na Vánoce: Čekají nás bílé svátky? Známe odpověď meteorologů

Výstraha platí od půlnoci do pátečních 10:00, a to pro celé Česko. Podle ČHMÚ je pravděpodobnost tvorby náledí nižší pouze na jižní Moravě. Lidé by měli při pohybu venku chodit velmi opatrně, hrozí totiž nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Pozor by si měli dát také řidiči a řidičky, na neošetřených komunikacích hrozí zvýšená nehodovost.

Teploty pod bodem mrazu očekávají meteorologové i v sobotu, zejména na Moravě a ve Slezsku, kde by se rtuť teploměru měla pohybovat v rozmezí plus jednoho až minus tří stupňů Celsia. Přes den bude zataženo až oblačno, později ojediněle až polojasno. Místy se bude objevovat slabý déšť nebo mrholení. Ve vyšších a později i nižších polohách přijde déšť se sněhem nebo sněžení. Nejvyšší denní teploty budou tři až sedm stupňů Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse