Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ondřej Mrázek
14. prosince 2023 14:32
Čas čtení 0:55

Česká diskotéka zakázala vstup lidem z Ukrajiny. Na Facebooku své rozhodnutí brání

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká diskotéka zakázala vstup lidem z Ukrajiny. Na Facebooku své rozhodnutí brání
Zdroj: Pxfuel/DMCA/volně k užití

Na známé české diskotéce v České Skalici si Ukrajinci a Ukrajinky nezatančí. Situací se teď budou zabývat úřady.

Diskriminace na základě státní příslušnosti. Tak přesně tímto se teď bude zabývat Česká obchodní inspekce, právníci a možná i policisté poté, co se majitelé diskotéky IMC Music Club v České Skalici rozhodli zveřejnit zákaz vstupu ukrajinským občanům. Důvod? Údajně špatné zkušenosti.

13. prosince 2023 12:32 Čas čtení 1:51 Nový žebříček kvality života: Podívej se, kde se v Česku žije nejlépe Nový žebříček kvality života: Podívej se, kde se v Česku žije nejlépe

„Bohužel jsme to byli nuceni udělat plošně a pro všechny UA. Po několika upozorněních na zákaz vstupu se i nadále chovali nepřípustně. Jak jistě víte, i vám vadilo, když tam tito lidé byli a chovali se špatně, podotýkáme mezi sebou. Neříkáme, že mezi nimi nejsou i slušní lidé, to v žádném případě, ale bohužel, s politováním musíme oznámit, že si trváme na svém. Jsme soukromý hudební klub a majitel má právo výhrad,“ napsali na facebookovém profilu klubu jeho provozovatelé.

Policie ale údajně žádné potyčky ani jiné potíže hlášeny nemá. „Městská policie byla od konce října, kdy klub začal fungovat, na tomto místě dvakrát, kdy byla policií vyžádána k asistenci. Nemám ale žádné informace, že by se jednalo o cizince. V jednom případě se řešila dopravní nehoda,“ uvedl pro Novinky.cz strážník Jan Slavík z Městské policie Česká Skalice.

Krátce nato se navíc na sítích rozjela debata, jestli vůbec má klub – byť soukromý – na něco takového právo. Mluvčí České obchodní inspekce František Kotrba Novinkám sdělil, že by mohlo jít o diskriminaci. „Inspektorát pro Královéhradecký a Pardubický kraj aktuálně obdržel v této věci několik podání a bude se jimi bez odkladu zabývat,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse