Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. prosince 2023 11:12
Čas čtení 0:32

Nejsi zákazníkem této energetické firmy? Lidem dluží tisíce korun za zaplacenou elektřinu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nejsi zákazníkem této energetické firmy? Lidem dluží tisíce korun za zaplacenou elektřinu
Zdroj: Unsplash/Anthony Indraus/volně k užití

Situaci už řeší Energetický regulační úřad.

„Pravděpodobně se schyluje k dalšímu krachu jedné energetické společnosti. Dluží nám přeplatek za dodávky elektrické energie ve výši necelých 29 tisíc korun,“ cituje web TN.cz Jiřího H., který je klientem u společnosti Lidová energie, s. r. o. Stejné potíže jako Jiří mají také desítky jiných klientů.

Podněty na společnost se zabývá i Energetický regulační úřad. „Letos koncem června nabyla právní moci souhrnná pokuta ve výši 2 240 000 korun, kterou jsme podle energetického zákona společnosti udělili za spáchání přestupků týkajících se reklamací. Konkrétně za nedodržení termínů samotných vyúčtování a lhůt při reklamacích,“ sdělil TN.cz mluvčí úřadu Jan Hamrník.

Společnost se potýká i s další pokutou, tentokrát za nevyúčtování zákazníkům, která ale zatím nenabyla právní moci. Podle Hamrníka je pro koncové uživatele vymáhání celého přeplatku možné pouze skrz exekuci a soud. Společnost jedné exekuci již čelí.

Domů
Sdílet
Diskuse