Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Samuel Valent
16. prosince 2023 12:00
Čas čtení 0:31

VIDEO: Jedna z nejsilnějších sněhových bouří za posledních 60 let. Takhle to aktuálně vypadá v Rusku ​

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Meteorologové předpokládají, že extrémní počasí čeká v nejbližších dnech také Čínu. ​

Rusko zasáhla jedna z nejsilnějších sněhových bouří za posledních 60 let. Pocitová teplota mohla dosáhnout až –60 °C, informuje iMeteo.

V Moskvě vypukla extrémní vánice, která způsobila potíže na cestách. Některé školy jsou zcela zavřeny. Meteorologické stanice zaznamenaly obrovské sněhové srážky po celém hlavním městě.

Srážky výrazně zvýšily sněhovou vrstvu a řidiči měli problém vyhrabat svá auta z vysokých sněhových závějí. Ve čtvrtek v Moskvě naměřili –10 °C. Na YouTube kanálu Kanal13 zveřejnili videozáznam aktuální situace v Moskvě.

Extrémně nízké teploty na Sibiři

Dokonce i na severovýchodě Sibiře byly zaznamenány teploty, které jsou v tomto období velmi neobvyklé. V Ojmjakonu v Jakutsku naměřili –58 °C. Pocitová teplota mohla dosáhnout až –60 °C.

Meteorologové očekávají, že extrémní počasí zasáhne v nejbližších dnech i Čínu. Během víkendu může teplota spadnout až na –40 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse