Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
17. prosince 2023 10:22
Čas čtení 1:03

Předpověď počasí: Kolik stupňů bude na Vánoce a kde bude sněžit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Kolik stupňů bude na Vánoce a kde bude sněžit?
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

Už za sedm dní si lidé budou rozbalovat vánoční dárky pod stromečkem. Bude za okny padat sníh, nebo budou Vánoce na blátě? Český hydrometeorologický ústav zveřejnil předpověď počasí na příští týden.

Týden začne nejteplejším dnem, teploty v pondělí vyšplhají klidně až na 11 stupňů. Nejnižší teploty neklesnou pod bod mrazu, budou se pohybovat mezi pěti stupni až nulou. Pondělní den bude provázet skoro jasná až jasná obloha. 

Sluníčko vydrží až do úterý, trochu se však ochladí. Nejvíce naměříš mezi pěti až devíti stupni. Nejnižší teploty budou stejné jako předchozí den. Bude foukat mírný jihozápadní až západní vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu. Na severovýchodě Čech a Moravě bude vát slabší proměnlivý vítr, který bude dosahovat rychlosti přibližně tří metrů za sekundu.

Ve středu se obloha promění, od severozápadu se vyskytne déšť či přeháňky, které budou četnější na horách, kde bude místy padat i sníh. Nejvyšší teploty budou dosahovat čtyř až osmi stupňů, ty nejnižší budou sahat maximálně k bodu mrazu. Oproti předchozím dnům zesílí vítr. Západní až jihozápadní vítr bude foukat rychlostí čtyř až osmi metrů za sekundu, místy se objeví nárazy o rychlosti 15 metrů za sekundu. 

Předpokládaný vývoj počasí od neděle 17. prosince do pondělí 25. prosince.
Předpokládaný vývoj počasí od neděle 17. prosince do pondělí 25. prosince. Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Čtvrtek naváže na předchozí den, na většině území Česka bude pršet, na horách se objeví sněžení. Nejvíce naměříš sedm stupňů, nejnižší teploty se budou pohybovat mezi čtyřmi až minus jedním stupněm. Čtvrtý den týdne bude stejně jako ve středu provázet vítr s nárazy kolem 15 metrů za sekundu.

Vánoce s deštěm

Od pátku do neděle očekávej oblaka a déšť. Ve vyšších polohách se vyskytne i sněžení. Nejvyšší denní teploty se v těchto třech dnech budou pohybovat mezi třemi až osmi stupni, naopak nejnižší mezi čtyřmi až minus jedním stupněm. Od Štědrého dne se začne ochlazovat, sníh ale i tak najdeš pravděpodobně jen na horách.

Domů
Sdílet
Diskuse