Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
17. prosince 2023 17:30
Čas čtení 0:34

Češi a Češky ohodnotili vládu Petra Fialy. Jakou známku od nich dostala?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Veřejnost hodnotila vládu v několika oblastech –⁠ mezinárodní působení, důchodová reforma, komunikace s veřejností nebo inflace. Bleskový průzkum vytvořila pro Český rozhlas společnost Median. Jak si vláda vedla?

Fialova vláda by si odnesla celkovou známku 3,76, tedy horší trojku. Lidé si na kabinetu nejvíce cení jeho mezinárodního působení. Jedničku a dvojku by mu dohromady dalo 29 procent respondentů, trojku 28 procent.

Necelá polovina není se zahraniční politikou spokojena. Nejhůře si kabinet počíná v otázce inflace, až 44 procent z tisícovky dotázaných ohodnotilo vládu pětkou. Jedničku by jí dalo pouze jedno procento občanů. 

Petr Fiala
Zdroj: Občanská demokratická strana

O moc lépe se v očích veřejnosti neprokázala ani v komunikaci s veřejností. 40 procent lidí premiéra a ministry*ně ohodnotilo pětkou, 26 procent čtyřkou, 25 procent trojkou, osm procent dvojkou a jedno procento jedničkou.

Trochu lépe si kabinet vede v otázce důchodové reformy, v níž by jedničku obdržela u dvou procent, dvojku u deseti procent, trojku u 25 procent, čtyřku opět u 25 procent a pětku u 39 procent.

Anketa:
Jak bys vládu ohodnotil*a ty?
1
2
3
4
5
1
4 %
65 Hlasů
2
3 %
51 Hlasů
3
4 %
65 Hlasů
4
16 %
259 Hlasů
5
73 %
1189 Hlasů

Domů
Sdílet
Diskuse