Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
18. prosince 2023 v 17:30
Čas čtení 0:49

Pozor na mrznoucí mlhy a námrazy, varují meteorologové. Nebezpečí hrozí v těchto krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na mrznoucí mlhy a námrazy, varují meteorologové. Nebezpečí hrozí v těchto krajích
Zdroj: Freepik / volně k použití

Český hydrometeorologický ústav zveřejnil výstrahu před mlhou, která může být místy mrznoucí. Upozornění platí od pondělních osmi hodin večer do úterních desíti hodin ráno.

Podle meteorologů budou mlhy snižovat dohlednost a místy způsobovat tvorbu námraz, které mohou na komunikacích vést ke smykům. „V mlze je nutno snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ doporučují meteorologové. 

Mrznoucí mlhy se budou nejvíce objevovat na Moravě, ojediněle se vyskytnou i v Čechách. Na pozoru by se měli mít obyvatelé ze severu Středočeského kraje (Lysá nad Labem, Mělník, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Nymburk, Poděbrady), z Libereckého kraje kromě okolí Frýdlantu, severu Pardubického kraje (Holice, Pardubice, Přelouč), celého Královéhradeckého kraje a lidé žijící v Litoměřicích a Roudnici nad Labem. 

Na Moravě se výstraha dotkne Jihomoravského kraje, Zlínského kraje a části Olomouckého kraje (Hranice, Lipník nad Bečvou, Litovel, Mohelnice, Olomouc, Prostějov, Přerov, Šternberk, Šumperk, Uničov, Zábřeh).

Upozornění meteorologů platí 14 hodin. „Během úterního dopoledne se budou mlhy většinou rozpouštět, nejdéle se opět udrží na střední Moravě. Kluzkost vozovek může zejména v zastíněných lokalitách přetrvávat po většinu dne,“ napsal ústav na platformě X.

Domů
Sdílet
Diskuse