Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Marek Pros
25. prosince 2023 9:01
Čas čtení 0:42

V Česku hrozí povodně, řeky nadále stoupají. Nejvyšší riziko je na těchto 15 místech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku hrozí povodně, řeky nadále stoupají. Nejvyšší riziko je na těchto 15 místech
Zdroj: Arcidiecézní charita Olomouc/Jiří Kopáč

Déšť a tání sněhu nadále způsobují zvýšení hladin mnoha řek a potoků v celé zemi.

Podle informací z povodňového webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se počet míst, kde byla zaznamenána nějaká úroveň povodňové aktivity, zvýšil na více než 160.

Ráno byl nejvyšší, tedy třetí stupeň povodňové aktivity zaznamenán na 15 místech. Patří mezi ně například Ohře v Karlových Varech – Drahovicích, Labe ve stanicích Vestřev na Trutnovsku, Les Království, Stanovice a Brod, Novohradka v Úhřeticích a Luže, Žejbro v Rosicích, Sázava v Chlístově, Svratka v Dalečíně, Želivka v Želivi a Poříčí, Jihlava ve stanici Bransouze, Nežárka v Rodvínově a Moravská Sázava v Janově. Třetí stupeň ohrožuje životy a majetek v postižených záplavových oblastech.

Varování meteorologů před vzestupem hladin řek a potoků platí pro téměř celé území Česka s výjimkou jižní části Jihočeského kraje. Očekává se, že nepříznivé podmínky budou pokračovat až do odvolání tohoto varování.

Dnešní předpověď naznačuje zataženou až oblačnou oblohu, místy déšť či přeháňky na horách a v severní a severovýchodní části země.

Domů
Sdílet
Diskuse