Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radka Klučárová
25. prosince 2023 v 12:35
Čas čtení 0:55

Babička, která si za štědrovečerní večeři od každého člena rodiny účtuje peníze, zvýšila ceny. Ještě víc zaplatily dcery

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Babička změnila ceník kvůli neúnosně rostoucím cenám potravin.

Babička Caroline Duddridge z Cardiffu, hlavního města Walesu, o Vánocích ráda hostí členy své rodiny. Za každého z nich si však účtuje přísný poplatek. Letos dokonce zvýšila ceny za štědrovečerní večeři, informuje web BBC.

Loni účtovala svým dospělým synům 15 liber (v přepočtu asi 425 korun), svým třem dospělým dcerám 10 liber (asi 283 korun) a svým čtyřem vnoučatům přes pět liber (asi 140 korun). Její dvě tříletá vnoučata jedla loni nejlevněji, účtovala si 2,50 libry (70 korun).

Babička podražila

Letošní rok je podle 64leté ženy finančně mnohem náročnější. Kvůli zvýšeným životním nákladům a rostoucím cenám potravin se rozhodla ceny zvýšit.

„Zvýšila jsem cenu pro dívky o dvě libry, protože mě lidé trochu kritizovali za sexismus –⁠ ne že bych poslouchala veřejné mínění,“ řekla Caroline. Rozdíl v ceně pro své syny a dcery zdůvodnila tím, že její synové jsou zaměstnáni na plný úvazek, zatímco dcery pracují pouze na částečný úvazek a starají se o rodinu.

Caroline loni BBC řekla, že tento nápad dostala po smrti svého manžela v roce 2015, kdy jí na živobytí zbyla jen polovina příjmů domácnosti. Původně požádala příbuzné, aby si ke konci roku odkládali malé částky a pravidelně přispívali, jenže ne každý člen rodiny přispíval důsledně.

Žena přiznala, že přestože ji někteří označili za lakomce, mnohým to připadalo jako velmi dobrý nápad. 

 
 

Domů
Sdílet
Diskuse