Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. prosince 2023 v 10:49
Čas čtení 0:47

Voda stoupá v celém Česku. Labe v Děčíně hlásí třetí povodňový stupeň

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Voda stoupá v celém Česku. Labe v Děčíně hlásí třetí povodňový stupeň
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Kvůli tajícímu sněhu a deštivému počasí v posledních dnech hrozí i nadále vzestup hladin v celém Česku. Třetí stupeň povodňové aktivity byl vyhlášen na řekách Jihlava, Chrudimka, Sázava, Orlice a na některých stanicích na Labi.

Hladina Labe v Děčíně stoupla v noci na úterý na šest metrů, řeka dosáhla v místě třetího povodňového stupně. Město uzavřelo přilehlá nábřeží i některé ulice. Podle serveru Novinky by měla řeka ve městě kulminovat až v následujících dnech. Třetí stupeň hlásí také Kostelec nad Labem na Mělnicku. Vzestup hladiny se očekává i v samotném Mělníce, kde již byly postaveny protipovodňové hráze.

Řeka Sázava hlásí třetí stupeň v Chlístově, ve Světlé i Zruči nad Sázavou, v Kácově a Nespekách. Jihlava v Ptáčově a Bransouzích. Třetího stupně dosáhla také řeka Morava, a to v Moravičanech na Šumpersku. Hladina řeky tam však již dosáhla svého vrcholu. 

25. prosince 2023 v 16:00 Čas čtení 0:34 Předpověď počasí do konce roku: Teploty budou nezvykle vysoké, na silvestra čekej déšť Předpověď počasí do konce roku: Teploty budou nezvykle vysoké, na silvestra čekej déšť

Druhý povodňový stupeň aktuálně platí na řece Jizeře, a to konkrétně v Železném Brodě či Bakově nad Jizerou. Řeka zatopila také silnici vedoucí z Lysé nad Labem do Staré Boleslavi. Aktuální povodňovou situaci v Česku je možné sledovat zde.

Domů
Sdílet
Diskuse