Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
27. prosince 2023 v 11:48
Čas čtení 1:19

Je odtržený od běžných lidí. Opoziční politici kritizují Fialův vánoční projev

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Politici napříč spektrem reagují na vánoční projev premiéra Petra Fialy. Podle stínového premiéra Karla Havlíčka (ANO) je premiér odtržený od běžných lidí a odmítá si připustit odpovědnost za současnou situaci.

„Ve svém proslovu premiér potvrdil, že největším problémem této vlády nejsou tragické výsledky, ale to, že si to nechce připustit. To v důsledku znamená, že nelze očekávat zásadní zlepšení,“ napsal Havlíček na X.

Kritikou nešetřila ani Havlíčkova stranická kolegyně Alena Schillerová, která reagovala na premiérovo tvrzení o rekordních investicích, jež Česko v příštím roce čekají. „Neinformovaný premiér asi neví, že v jeho vlastním rozpočtu investice klesají o 18 mld. Kč a stovkám tisíc zaměstnanců čistá výplata kvůli činům jeho vlády klesne,“ uvedla.

Podle předsedy opoziční strany SPD Tomia Okamury premiér ve svém projevu neprojevil žádnou známku sebereflexe a přiznání odpovědnosti za současný stav. „Fiala si vůbec neuvědomuje, jak se žije běžným pracujícím rodinám a seniorům. Nejlepší vánoční dárek by pro občany byl, kdyby oznámil demisi své vlády, která není vládou odborníků,“ napsal.

Projev se dočkal i pochval

Projev premiéra naopak ocenili politici koaličních stran. Podle předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) Fiala problémy Česka popsal a nelakoval na růžovo. „Projev obsahoval vizi, představení řešení i optimistický výhled do budoucna,“ uvedla.

Ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan podle serveru Novinky.cz uvedl, že Fiala nabídl vyvážený mix popisu aktuální situace a reálných problémů Česka. „Byl to projev realistický, vyvážený a velmi lidský,“ prohlásil.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

Podle europoslance a náměstka pražského primátora za TOP 09 Jiřího Pospíšila byl premiérův projev chudší na vize, politické cíle a návrhy řešení. „O to víc ale obsahoval klid, upřímnost, lidskost a naději,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse