Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
27. prosince 2023 11:48
Čas čtení 1:19

Je odtržený od běžných lidí. Opoziční politici kritizují Fialův vánoční projev

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Politici napříč spektrem reagují na vánoční projev premiéra Petra Fialy. Podle stínového premiéra Karla Havlíčka (ANO) je premiér odtržený od běžných lidí a odmítá si připustit odpovědnost za současnou situaci.

„Ve svém proslovu premiér potvrdil, že největším problémem této vlády nejsou tragické výsledky, ale to, že si to nechce připustit. To v důsledku znamená, že nelze očekávat zásadní zlepšení,“ napsal Havlíček na X.

Kritikou nešetřila ani Havlíčkova stranická kolegyně Alena Schillerová, která reagovala na premiérovo tvrzení o rekordních investicích, jež Česko v příštím roce čekají. „Neinformovaný premiér asi neví, že v jeho vlastním rozpočtu investice klesají o 18 mld. Kč a stovkám tisíc zaměstnanců čistá výplata kvůli činům jeho vlády klesne,“ uvedla.

Podle předsedy opoziční strany SPD Tomia Okamury premiér ve svém projevu neprojevil žádnou známku sebereflexe a přiznání odpovědnosti za současný stav. „Fiala si vůbec neuvědomuje, jak se žije běžným pracujícím rodinám a seniorům. Nejlepší vánoční dárek by pro občany byl, kdyby oznámil demisi své vlády, která není vládou odborníků,“ napsal.

Projev se dočkal i pochval

Projev premiéra naopak ocenili politici koaličních stran. Podle předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) Fiala problémy Česka popsal a nelakoval na růžovo. „Projev obsahoval vizi, představení řešení i optimistický výhled do budoucna,“ uvedla.

Ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan podle serveru Novinky.cz uvedl, že Fiala nabídl vyvážený mix popisu aktuální situace a reálných problémů Česka. „Byl to projev realistický, vyvážený a velmi lidský,“ prohlásil.

25. dubna 2024 15:00 Čas čtení 3:53 „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují

Podle europoslance a náměstka pražského primátora za TOP 09 Jiřího Pospíšila byl premiérův projev chudší na vize, politické cíle a návrhy řešení. „O to víc ale obsahoval klid, upřímnost, lidskost a naději,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse