Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
4. ledna 2024 17:22
Čas čtení 1:01

Češi si zahrají o bronzové medaile. V semifinálovém utkání proti Švédsku podlehli 2:5

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi si zahrají o bronzové medaile. V semifinálovém utkání proti Švédsku podlehli 2:5
Zdroj: Profimedia.cz

První semifinálový duel letošního MS v hokeji do 20 let již zná svého vítěze.

Po famózní výhře 3:2 nad Kanadou ve čtvrtfinále MS v hokeji do 20 let se Češi v semifinále postavili silnému týmu ze Švédska. Podobně jako v předchozím zápase byl vstup mladíků kolem kapitána Jiřího Kulicha do první třetiny o něco lepší než soupeřův a po pár minutách poslal Matyáš Melovský svým prvním gólem na turnaji Česko do vedení. Bohužel jsme si těsný stav 1:0 příliš dlouho neudrželi a Švédsko zase brzy vyrovnalo. Stav po první třetině tak zůstal 1:1.

2. ledna 2024 16:58 Čas čtení 0:56 Pomsta za loňské finále vyšla! Česko senzačně poráží Kanadu ve čtvrtfinále mistrovství světa do 20 let Pomsta za loňské finále vyšla! Česko senzačně poráží Kanadu ve čtvrtfinále mistrovství světa do 20 let

Druhá třetina pak začala obráceným stylem a Švédsko šlo zkraje do vedení, když Hrabal propustil střelu od modré. Naštěstí se ale pro změnu Česku podařilo rychle vyrovnat a rána Tomáše Cibulky v přesilovce zase vrátila remízový stav na 2:2. Navíc od té chvíle byli Češi na ledě jednoznačně lepší a v rámci druhých třetin patřila tahle k těm nejlepším, co jsme na turnaji předvedli.

Bohužel český tým nepřenesl stejný elán i do třetí části, která pak patřila výhradně Švédsku. Nejdřív šlo do vedení 3:2 po proměněné přesilovce, následně po úniku zvýšilo na 4:2 a poté ještě přidalo sůl do ohně v podobě gólu na 5:2. Šest minut do konce tak Česko v semifinále prohrávalo už celkem značným rozdílem, který se navzdory všem snahám nepodařilo zvrátit. Skóre už se do konce nezměnilo a Češi si tak zítra zahrají o bronzové medaile proti poraženému v zápase USA–Finsko.

Domů
Sdílet
Diskuse