Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
2. ledna 2024 16:58
Čas čtení 0:56

Pomsta za loňské finále vyšla! Česko senzačně poráží Kanadu ve čtvrtfinále mistrovství světa do 20 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pomsta za loňské finále vyšla! Česko senzačně poráží Kanadu ve čtvrtfinále mistrovství světa do 20 let
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Druhý čtvrtfinálový souboj letošního MS v hokeji do 20 let již zná svého vítěze.

Po zápase mezi Slovenskem a Finskem, který navzdory nejlepším snahám našich sousedů skončil po prodloužení 3:4 ve prospěch Finska, proběhlo čerstvě taky druhé čtvrtfinálové utkání, tentokrát mezi loňskými finalisty Českem a Kanadou.

2. ledna 2024 15:43 Čas čtení 0:37 PŘEDPOVĚĎ: Na horách silně zaprší, hladiny řek mohou opět stoupat PŘEDPOVĚĎ: Na horách silně zaprší, hladiny řek mohou opět stoupat

Utkání začalo velmi dobře, Češi šli totiž záhy do vedení, když v osmé minutě pálil na bránu Štancl a gólman Kanady si se střelou nevěděl rady. Javorové listy hrály zpočátku navíc velmi pasivně, v průběhu první třetiny tak Česko mělo několik dalších šancí, což v 19. minutě stvrdil Cibulka další přesnou ranou mezi tyče. Do šaten jsme tak odcházeli za vedení 2:0.

S nástupem druhé třetiny se bohužel už soupeř popasoval lépe, a jakmile se Kanadě podařilo vstřelit kontaktní gól, tým mladých talentů z kolébky hokeje to ještě víc nabudilo. V 17. minutě tak vyrovnával Furlong po přihrávce Poitrase. Češi se v prostřední části zápasu ke hře příliš nedostali a spíše byli rádi, že Kanada nešla do vedení.

Třetí třetina pak do velké míry připomínala tu druhou. Kanada opět držela puk na svých hokejkách a vytvářela si tlak a z něho i velké šance. Český tým držel zejména brankář Michael Hrabal. A ještě že tak, protože Štancl pár vteřin před koncem poslal puk na kanadskou bránu a po teči kanadského obránce skončil v síti. 

Česko tak senzačně poráží Kanadu 3:2 a postupuje do semifinále, bude tedy letos opět bojovat o medaile.

Domů
Sdílet
Diskuse