Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
6. ledna 2024 14:44
Čas čtení 0:47

Rusko útočilo na Ukrajinu raketami ze Severní Koreje, tvrdí Kyjev a Bílý dům

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko útočilo na Ukrajinu raketami ze Severní Koreje, tvrdí Kyjev a Bílý dům
Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev

Tvrzení USA potvrdil poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak v příspěvku na sociální síti X.

Kyjev v pátek potvrdil předchozí prohlášení Spojených států, podle něhož Rusko útočilo na Ukrajinu raketami dodanými ze Severní Koreje. Informovala o tom TASR na základě zprávy agentury Reuters.

„Už neexistuje maskování... v rámci své přímé genocidní války Ruská federace poprvé zaútočila na území Ukrajiny raketami přijatými ze Severní Koreje,“ napsal poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak v příspěvku na sociální síti X.

Gubernátor východoukrajinské Charkovské oblasti Oleh Syněhubov v pátek podle ukrajinských státních médií řekl, že rakety vyrobené mimo Rusko byly vypáleny na Charkovskou oblast na konci prosince a na začátku ledna.

„Rusko útočí na Ukrajince raketami od státu, kde jsou občané mučeni v koncentračních táborech za to, že mají neregistrované rádio, povídají si s turisty, sledují televizní pořady,“ dodal Podoljak.

29. dubna 2024 17:30 Čas čtení 4:43 V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv

Poradce ukrajinského prezidenta neposkytl důkazy o tom, že rakety, kterými útočila ruská armáda na Ukrajinu, jsou severokorejské. Bílý dům se ve čtvrtek odvolával na odtajněné zpravodajské informace, připomíná Reuters.

Domů
Sdílet
Diskuse