Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
13. ledna 2024 13:33
Čas čtení 0:54

Bartoš zůstává v čele Pirátů. Chce více lidí v politice

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Bartoš zůstává v čele Pirátů. Chce více lidí v politice
Zdroj: Česká pirátská strana

Piráty v dalších dvou letech opět povede Ivan Bartoš, rozhodlo o tom v sobotu celostátní fórum strany. Dosavadní předseda obdržel v druhém kole 556 hlasů, jeho protikandidátka, europoslankyně Markéta Gregorová, získala 300 hlasů.

Bartoš nabízel členům strany před volbou zkušenosti, které získal vládním angažmá i působením na ministerstvu pro místní rozvoj, informoval server Novinky.cz. V čele strany stojí s dvouletou přestávkou 13 let. „V médiích teď hodně rezonuje otázka, jestli 13 let ve vedení strany není příliš dlouho. Já si myslím, že není důležitá délka, ale co se za tu dobu podaří,“ uvedl ve svém projevu Bartoš. 

Staronový předseda chce v příštích letech nadále dodávat to, co strana slíbila ve volbách. V příštích volebních kláních se budou Piráti podle svých slov snažit minimálně obhájit pozice. Bartošovým cílem je také odstraňování bariér, které brání účasti v politickém životě širšímu okruhu lidí. Členy strany nyní čeká volba nových místopředsedů.

7. listopadu 2023 11:43 Čas čtení 0:43 Je hotovo: Michálek končí ve vedení Pirátů. Co byla poslední kapka? Je hotovo: Michálek končí ve vedení Pirátů. Co byla poslední kapka?

Vystoupil i Fiala 

Na jednání fóra vystoupil také premiér a předseda koaliční ODS Petr Fiala, který se ve svém projevu věnoval věcem, jež obě strany spojují. „Často se říká, že naše strany jsou v rámci koalice od sebe nejdál. Nicméně v minulých dvou letech jsme se mnohokrát přesvědčili, že to je přílišné zjednodušení a je to tak zjednodušené, až to není úplně pravdivé,“ uvedl. 

Domů
Sdílet
Diskuse